Με SMS θα μάθουν φέτος τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως και τα τμήματα στα οποία εισάγονται. Το υπουργείο Παιδείας, έτσι, μετά την εμπειρία της καραντίνας ολοκληρώνει την ψηφιακή αναβάθμισή του. Παράλληλα ψηφιοποιημένα θα είναι πλέον τα απολυτήρια των σχολείων, όλοι οι τίτλοι σπουδών, ενώ μέσω Διαδικτύου θα γίνονται και οι εγγραφές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν ύστερα από σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη. Συζητήθηκαν, επίσης, τα θέματα έκδοσης ψηφιακού αποσπάσματος απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, e-εγγράφων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναδιοργάνωση της διαδικασίας κάλυψης θέσεων αναπληρωτών, καθώς τα κενά θα καταγράφονται πια ηλεκτρονικά, ενώ και η ανάληψη υπηρεσίας τους θα γίνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, μέσω σύναψης ψηφιακής σύμβασης. Σειρά αλλαγών αναμένονται και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα σύντομα θα λειτουργήσουν τα:

n E-Diplomas: Μια διαδικτυακή πλατφόρμα βεβαίωσης κτήσης τίτλου σπουδών ΑΕΙ, που δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά και σύντομα θα επεκταθεί σε όλα τα ΑΕΙ. Θα περιλαμβάνει και περιγραφή του περιεχομένου των τίτλων σπουδών του πτυχίου, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ).

n Ε-University: Αναβάθμιση για τα πληροφοριακά συστήματα και τον ψηφιακό εξοπλισμό των ΑΕΙ, με στόχο την αποτελεσματική συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων λειτουργίας τους.

n Ακαδημαϊκή ταυτότητα: Μια νέα, σύγχρονη φοιτητική ταυτότητα, που θα αναπτυχθεί και σε εφαρμογή για κινητά και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες, όπως εκπτώσεις σε μέσα μεταφοράς, προσβάσεις σε δημόσιες βιβλιοθήκες κ.ο.κ., θα αποκτήσουν σύντομα οι φοιτητές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από