Είναι εντυπωσιακό ότι νωρίς νωρίς άρχισαν να σκέφτονται οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν. Ακριβώς έτσι έπρεπε να συμβεί. Η κακή φετινή χρονιά είναι οδηγός για το μέλλον. Και δεν θέλουν να την ξαναζήσουν. Κάπως έτσι και σύμφωνα με όσα τα δύο στρατόπεδα αφήνουν να διαρρεύσουν, ο στόχος είναι να έρθει καταρτισμένος προπονητής και όχι κάποιο στοίχημα.

Δεν είναι παράλογο το πώς εξελίσσεται η όλη κατάσταση. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ύστερα από αρκετές παλινωδίες φτάνουν οι αρμόδιοι στο συμπέρασμα να ακολουθήσουν τη λογική του ποδοσφαίρου. Οχι πειράματα τύπου Πογιάτος. Και όχι να ποντάρεις σε κάποιον Καρντόσο με την ελπίδα να πιάσεις τον πρώτο αριθμό του λαχείου. Μπορεί να συμβεί μια φορά αυτό. Δεν είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση. Μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Και το σύνηθες είναι να επιστρέφεις στην αφετηρία…

Το ποιον προπονητή τελικά θα επιλέξουν, προφανώς και θα δείξει αρκετά για το πώς αντιλαμβάνονται το εγγύς μέλλον.

Δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να ρίξουν ατελείωτο χρήμα στην αγορά. Σίγουρα όμως ένας αξιόλογος προπονητής δεν μπορεί να έρθει χωρίς να πάρει ένα σοβαρό ποσό με βάση τις δυνατότητες και το όνομά του. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, ας μην το ξεχνά κάποιος αυτό. Ωστόσο, αν επενδύσεις στον προπονητή και χτίσεις την ομάδα με τα δικά του «θέλω», τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεθείς στον δρόμο της… ηρεμίας και της επιτυχίας.

Αυτό είναι τούτη την ώρα το ζητούμενο. Και κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πασχίζουν ώστε να βρουν τον πλέον κατάλληλο και να του δώσουν τα κλειδιά των αποδυτηρίων.

Με την ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση.