Τίποτα δεν είναι ίδιο στη Βαρκελώνη σήμερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δεν είναι ο Μπαρτομέου, αλλά ο Λαπόρτα, κι ο Λιονέλ Μέσι δεν ζητά πλέον να φύγει στέλνοντας burofax στα γραφεία του συλλόγου, αντιθέτως δείχνει διατεθειμένος να μείνει και να κλείσει την καριέρα του σε αυτόν. Μάλιστα, όπως γράφει η εφημερίδα «Sport», κάποιες πρώτες συζητήσεις μεταξύ του Ζοάν Λαπόρτα και του Χόρχε Μέσι, πατέρα και εκπροσώπου του αργεντινού σούπερ σταρ, έγιναν τις τελευταίες μέρες σε πολύ καλό κλίμα.

Οι συζητήσεις αφορούν την ανανέωση του συμβολαίου του Μέσι, που λήγει στις 30 Ιουνίου, για πολλά χρόνια ακόμα, με ορίζοντα το τέλος της καριέρας του, όποτε κι αν αυτός επιλέξει να το δώσει. Και εκτός από το οικονομικό κομμάτι, έχει μπει στο τραπέζι και το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης της ομάδας προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και να εξακολουθήσει ο Αργεντινός να διεκδικεί και στο μέλλον τίτλους.

Η «Sport» υποστηρίζει πως οι συζητήσεις Λαπόρτα – Μέσι θα συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες ακόμα και η συμφωνία δεν θα κλείσει σύντομα, ωστόσο όλες οι ενδείξεις ως τώρα συνηγορούν στο ότι θα κλείσει. Πράγμα που αν συμβεί, αυτομάτως σημαίνει ότι ο Αλ Κελαϊφί δεν θα μπορέσει να φανεί συνεπής σε κάτι που υποσχέθηκε στον Νεϊμάρ προκειμένου να τον πείσει να ανανεώσει το δικό του συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν ως το 2025.