ΤΑΙΝΙΑ

Η αρπαγή

ΕΡΤ2 22.00

Ασταμάτητης δράσης περιπέτεια του Πιερ Μορέλ με τον ιρλανδό ηθοποιό Λίαμ Νίσον σε έναν μάλλον ασυνήθιστα δυναμικό ρόλο για τη φιλμογραφία του: του πρώην κυβερνητικού πράκτορα που μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες θα πρέπει να ανακαλύψει τα ίχνη της απαχθείσας στο Παρίσι κόρης του. Τεράστια επιτυχία, ακολουθήθηκε από δύο συνέχειες. Παραγωγή: ΗΠΑ / Γαλλία / Αγγλία, 2008 (86′) ***

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ

ΣΚΑΪ 22.00

Ενα zombie movie του Μαρκ Φόρστερ διαφορετικό από τα άλλα: οι ζωντανοί-νεκροί δεν κινούνται σε slow motion αλλά έχουν τρομερή δύναμη και δεν σκοτώνονται εύκολα. Κατά βάθος μια πανάκριβη οικολογική αλληγορία με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ στον ρόλο του ανθρώπου που θα προσπαθήσει να βρει τη λύση. Παραγωγή: ΗΠΑ, 2013 (111′) ***

ΕΚΠΟΜΠΗ

Κοινωνία ώρα Mega

Mega 05.30

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη μεταφέρουν με άποψη, ρυθμό, ταχύτητα, αξιοπιστία αλλά και χιούμορ την πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επικαιρότητας και όλων των θεμάτων που πρέπει να γνωρίζουμε για το ξεκίνημα της ημέρας. Μαζί τους η πιο ενημερωμένη ομάδα ρεπόρτερ και σχολιαστών. Από την Ελλάδα και τον κόσμο, όπου υπάρχει είδηση, με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις αλλά και διαρκή επαφή με τους τηλεθεατές.

ΣΕΙΡΑ

Τα καλύτερά μας χρόνια

ΕΡΤ1 22.00

Παραμονές Πάσχα και ο παπα-Θόδωρας προσπαθεί να μυήσει την παρέα του Αγγελου στη νηστεία και στην προσευχή. Ο Αποστόλης και η Νανά πηγαίνουν να περάσουν το Πάσχα στο εξοχικό του, ενώ ο Μιχάλης καταφθάνει με τη νέα του κοπέλα, Γιωρκούλα. Η άφιξή της προκαλεί διαφορετικές αντιδράσεις στην οικογένεια και ο Αγγελος κουβαλάει στο σπίτι ένα ζωντανό αρνί, τον Κίτσο. Οταν ο μικρός καταλαβαίνει πως ο Κίτσος προορίζεται για το πασχαλινό τραπέζι, αναλαμβάνει δράση. Ενα απρόοπτο γεγονός συνταράσσει την οικογένεια των Αντωνόπουλων.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Από πέτρα και χρόνια

ΕΡΤ2 20.00

Το Βαλτέτσι, το Λιμποβίσι, το Αρκουδόρεμα, η Πιάνα, το Χρυσοβίτσι, τα χωριά του Κολοκοτρώνη. Εδώ έστησε τα λημέρια του ο αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Στο Λιμποβίσι σώζονται ακόμη τα ερείπια του σπιτιού του Γέρου του Μοριά. Στην Πιάνα, η πλατανόφυτη πλατεία με τα νερά του Μαίναλου παραπέμπουν στους παλαιούς ιστορικούς καιρούς. Στο Αρκουδόρεμα, εντυπωσιάζει η πετρόκτιστη ιστορική εκκλησία της Παναγιάς. Εδώ ο Κολοκοτρώνης έκλαψε τον χαμό του γιου του Πάνου, που σκοτώθηκε στον εμφύλιο του 1824. Στο Βαλτέτσι, το ορεινό χωριό, έγινε η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων που έκρινε την πολιορκία της Τριπολιτσάς.