Εχει σημειώσει 24 γκολ ο Ελ Αραμπί. Και άλλα δεκαπέντε ο – αναπληρωματικός του Ελ Αραμπί – Χασάν. Δώδεκα ο Μασούρας. Οκτώ ο Φορτούνης, έξι ο Μπρούμα. Εχουν σκοράρει οι κεντρικοί του μέσοι, οι κεντρικοί του αμυντικοί. Γενικά ο Ολυμπιακός πήρε γκολ φέτος από παντού. Και η απόδειξη αυτού; Τα γκολ που σημείωσε απέναντι σε όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε, πλην δύο: της Μάντσεστερ Σίτι και της Πόρτο. Μόνο κόντρα σε αυτές τις δύο ομάδες σε δύο ματς δεν σκόραρε η ομάδα του Μαρτίνς. Οποια άλλη ομάδα βρέθηκε στον δρόμο της τη φετινή σεζόν είδε την εστία της να παραβιάζεται λίγο έως πολύ.

Είναι μια απόδειξη του πόσο καλή δουλειά γίνεται από τον Πέδρο Μαρτίνς στον μεσοεπιθετικό τομέα. Ο Πορτογάλος θέλει μια ομάδα που να δημιουργεί πολύ, που να έχει φαντασία, που να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και να βάζει παίκτες μέσα σ’ αυτή. Αρα και που αυξάνει τις πιθανότητές της για να σκοράρει και πολύ. Δεν είναι μόνο φετινό το φαινόμενο. Στην τριετία Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα η πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος. Και ο λόγος που αυτή η ομάδα έφτασε πολύ άνετα στην κατάκτηση του τίτλου τα δύο τελευταία χρόνια.

Από τη μια η ατομική ποιότητα. Και από την άλλη η δουλειά που γίνεται και η ομαδικότητα που προέρχεται απ’ αυτή την ατομική ποιότητα ξεχωριστά. Το πόσο πολύ ο προπονητής κατάφερε να δέσει όλο αυτό το σύνολο και να το μετατρέψει σε μια επιθετική μηχανή με πολλούς πρωταγωνιστές. Είναι λογικό τα φώτα να πέφτουν σε αυτούς που σηκώνουν και το περισσότερο βάρος στο σκοράρισμα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παίκτες τεράστιας κλάσης, που μαζί αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά δίδυμα όλης της Ευρώπης. Ωστόσο, το να βρίσκεις και στην πίσω γραμμή τους παίκτες που θα σου χαρίσουν τα γκολ που χρειάζεσαι αποτελεί σίγουρα καθοριστικό παράγοντα για την τελική επιτυχία.