Στην τελική ευθεία μπαίνει η εταιρεία REDS για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου Cambas Park. Πρόκειται για την ανάπλαση του ιστορικού οινοποιείου Καμπά, «σε ένα σύγχρονο πάρκο που θα συνδυάζει εμπορική δραστηριότητα, επιχειρηματικότητα, ψυχαγωγία και άθληση» σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλος της εταιρείας Γιώργο Κωνσταντινίδη. Το project, ύψους 200 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην Κάντζα της Παλλήνης.

Η θυγατρική της Ελλάκτωρ εξέδωσε ανακοίνωσε με αφορμή την έγκριση με Προεδρικό Διάταγμα της Πολεοδομικής Μελέτης της  Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) που ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της επένδυσης.  

«Επόμενος στόχος για την υλοποίηση της επένδυσης είναι η έκδοση των οικοδομικών αδειών μέσα στον επόμενο χρόνο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα τρία χρόνια» σημειώνει η REDS. Το πάρκο θα έχει δομήσιμη επιφάνεια 89.000 τετραγωνικά μέτρα και στο σχέδιο προβλέπεται να αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας, χώρων άθλησης, γραφείων, εμπορίου, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.  

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα δημιουργηθούν 1.600 νέες θέσεις εργασίας, ενώ με βάση την ΠΟΑΠΔ οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου οργανώνονται σε τρεις ζώνες: Επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, προστασίας  του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά και προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου. Προβλέπονται επίσης πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι και οικολογικοί αμπελώνες.

Οι ενεργειακές ανάγκες του Cambas Park θα καλύπτονται με ΑΠΕ, ενώ θα αναπτυχθούν και τεχνολογίες επεξεργασίας και ανακύκλωσης υδάτων και απορριμμάτων.