Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας αποχώρησης επισημοποιήθηκε χθες.  Η ΚΕΔ γνωστοποίησε ότι ο Αλαν Σνόντι «…για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, επιθυμεί την – με άμεση ισχύ – διακοπή του συμβολαίου του».

Δεν περίμενα, πάντως, ότι η ανακοίνωση θα ανέφερε πως «…η ΚΕΔ/ΕΠΟ έχει εκπλαγεί και απογοητευθεί από τα ανακοινωθέντα του κ. Σνόντι». Θυμίζω ότι ο Βορειοϊρλανδός είχε υποβαθμιστεί εσχάτως στον ρόλο του υπεύθυνου για τους ορισμούς στη SuperLeague 2 και αντ’ αυτού προσελήφθη για την πρώτη κατηγορία ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ο Τζέικομπ Κόλινς.

Μάλιστα, βοούσε η πιάτσα ότι θα αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ο «καπελωμένος» Σνόντι. Οπότε τα περί έκπληξης της ΚΕΔ είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση.

Ντέρμπι πρωτοπόρων

Το ντέρμπι πρωτοπόρων Ιωνικός – Εργοτέλης (Νέαπολη, 15:00) περιλαμβάνει η σημερινή εμβόλιμη 12η αγωνιστική της Super League 2 (πρεμιέρα β’ γύρου).

Οι Κρητικοί βρίσκονται στο +1 από τους Νικαιώτες οι οποίοι όμως είχαν κερδίσει στο αντίστοιχο παιχνίδι της 1ης στροφής στο Παγκρήτιο (0-1) και απειλούν τώρα με προσπέραση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Δόξα Δράμας υποδέχεται τα Χανιά (13:30), ο Διαγόρας τον ΟΦ Ιεράπετρας (14:00), ο Λεβαδειακός τον Καραϊσκάκη Αρτας (15:00), η Ξάνθη τον Απόλλωνα Λάρισας (15:00) και τα Τρίκαλα την Παναχαϊκή (15:30).

Είμαι περίεργος, πάντως, να δω αν ο μετρ των ανόδων Μπάμπης Τεννές καταφέρει να αναστήσει και την Ξάνθη που βρίσκεται στο -7 από την κορυφή με ένα ματς λιγότερο.

Ο Κούγιας έδιωξε Τρούγιτς

Η διατύπωση του Αλέξη Κούγια ήταν ξεκάθαρη. «Με προσωπική μου απόφαση, απομακρύνεται από το ρόστερ της ΠΑΕ ο ποδοσφαιριστής Νίκολα Τρούγιτς».

Εκλεισε, επομένως, ο κύκλος του σέρβου winger στην ΑΕΛ. Ο 29χρονος παίκτης μέτρησε 16 συμμετοχές στη Super League 1 χωρίς συμμετοχή σε κανένα γκολ. Οπότε αγωνιστικά υπάρχει εξήγηση για την αποπομπή. Αν συντρέχει και κάποιος εξωαγωνιστικός λόγος το γνωρίζει καλύτερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Παρεμπιπτόντως, ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως «παρά την αλλαγή της νομολογίας των FIFA – UEFA – CAS και του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, όπου πλέον τα χρέη των πτωχευμένων ΠΑΕ δεν ακολουθούν αυτούς που τα δημιούργησαν, αλλά αυτούς που θα αποκτήσουν τις μετοχές της νέας ΠΑΕ, δεν έχω καμία πρόθεση να αφήσω την ΠΑΕ ΑΕΛ να πτωχεύσει σε οποιαδήποτε κατηγορία και να αγωνίζεται. Η απόκτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ από εμένα τον Ιούλιο του 2015 είναι αγορά ζωής και όχι τυχοδιωκτική παρένθεση στη ζωή μου».

Για τρίτη υπέρβαση

Από τη μία η αδήριτη ανάγκη του Παναθηναϊκού να αναζητήσει τη χαμένη του αίγλη και από την άλλη η φιλοδοξία του ΠΑΣ Γιάννινα να προκριθεί για τρίτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Για να δούμε τι θα υπερισχύσει απόψε στη Λεωφόρο (20:00) με τους λογαριασμούς να είναι ορθάνοικτοι, μετά το 2-1 υπέρ του Αγιαξ της Ηπείρου στο πρώτο ματς. Να υπενθυμίσω απλώς ότι οι Γιαννιώτες είχαν φτάσει στη φάση των «4» το 2009-10 (έριξαν στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά με το εμφατικό 4-0 σε μονό ματς στους Ζωσιμάδες) και το 2006-07. Μάλιστα, προ 14ετίας είχαν γίνει η πρώτη ομάδα Β’ Εθνικής που απέκλεισε τον Ολυμπιακό (2-0 εντός και ήττα 2-1 στην παράταση στο Φάληρο).

Θα προσθέσουν άραγε και τον Παναθηναϊκό στη συλλογή τους;

«Εφυγε» ένας μάνατζερ με ιστορία

Ηταν από τους ανθρώπους που άλλαξε τον όρο του μάνατζερ στο μπάσκετ και όχι μόνο.

Ο Λουτσιάνο Καπικιόνι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο ιταλός ατζέντης ήταν ο κορυφαίος στην Ευρώπη τις προηγούμενες δεκαετίες όντας εκπρόσωπος μεταξύ άλλων, των Κούκοτς, Σαμπόνις, Ντανίλοβιτς, Τζινόμπιλι, Τάμπακ και Ιλγκάουσκας, γράφοντας ιστορία με τις κορυφαίες μεταγραφές που έκανε, ενώ ήταν και ατζέντης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αλλά και του Ντέιβιντ Ρίβερς και έχει κάνει μερικά από τα μεγαλύτερα deal τόσο στην Ευρώπη αλλά και στο ΝΒΑ.

Επιπρόσθετα, ήταν ο ιδρυτής της ομάδας μπάσκετ Ρίμινι και της Ομοσπονδίας μπάσκετ του Σαν Μαρίνο, ενώ ήταν κατά το παρελθόν και μέλος της διοίκησης της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Πήρε σειρά!

Στο Δημαρχείο Ζωγράφου βρέθηκε χθες ο Αλεξ Αντετοκούνμπο προκειμένου να καταθέσει αίτημα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

Ο μικρότερος από τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πήρε σειρά και σε λίγο καιρό θα είναι και με τη βούλα Ελληνας πολίτης.

Ο 19χρονος Αλέξ, ο οποίος αγωνίζεται στην ισπανική Μούρθια, συνοδευόμενος από τον ατζέντη του Γιώργο Πάνου συμπλήρωσε τα έγγραφα για την πολιτογράφησή του στο Δημαρχείο Ζωγράφου, με τον δήμαρχο Βασίλη Θώδα να ευχαριστεί για ακόμη μία φορά την οικογένειά του για την αγάπη τους προς την περιοχή και τα όσα κάνουν γι’ αυτή.