Ο Λουίς Σουάρες «αναβάθμισε» τις μεθόδους αντιμετώπισης των αντιπάλων του και από το δάγκωμα πήγε στο τσίμπημα. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης της Ατλέτικο με την Τσέλσι ο Ουρουγουανός εξόργισε τον αμυντικό των Μπλε Αντόνιο Ρούντιγκερ, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Οταν η κάμερα εστίασε στη μονομαχία τους φάνηκε το χέρι του Σουάρες να τσιμπά το πίσω μέρος του μηρού του Γερμανού.    

Ο Σουάρες πάντως δεν κατάφερε έστω και με αυτόν τον τρόπο να κλέψει τη δόξα από τον μοναδικό σκόρερ του αγώνα, τον Ολιβιέ Ζιρού που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ομπλακ με ακροβατικό τρόπο.

Ο 34χρονος Γάλλος ήταν υπ’ ατμόν επί ημερών Φρανκ Λάμπαρντ, ωστόσο κάθε φορά που τον καλούσε το καθήκον δήλωνε παρών, με εντυπωσιακό τρόπο. Το ίδιο έκανε και στο παιχνίδι με τους Ροχιμπλάνκος. Ο προπονητής του Τόμας Τούχελ δήλωσε πως είναι ευχαρίστηση να δουλεύει μαζί του στις προπονήσεις. «Προπονείται σαν 20χρονος. Είναι ένας τύπος που συνδυάζει τη σοβαρότητα και τη χαρά στην προπόνηση. Είναι πάντοτε θετικός, κάτι που είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τους υπόλοιπους. Είναι χαρούμενος κάθε μέρα που είναι επαγγελματίας σ’ αυτό το επίπεδο και βρίσκεται στο επίπεδο όπου πρέπει να είναι».

Γ.Ν.