ΟΠΕΚΑ: Στις 29 Ιανουαρίου 2021, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:- Επίδομα παιδιού (Α21)

      ¢Επίδομα γέννησης

      ¢Επίδομα στέγασης

      ¢Επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων

      ¢Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

      ¢Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα

      ¢Επίδομα ομογενών

      ¢Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

      ¢Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982

      ¢Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020

      ¢Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019

      ¢Συνεισφορά Δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα).

6ος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «KOTINOS 2021»: Με μια νέα σημαντική κατηγορία διαγωνιζόμενων ελαιολάδων, την κατηγορία των ελαιολάδων των παραγωγών, θα πραγματοποιηθεί ο 6ος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων «KOTINOS 2021» τον οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ». Στον 6 ο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν:

      ¢Επιχειρήσεις τυποποίησης/εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής.

      ¢Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

      ¢Ομάδες Παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

      ¢Ελαιοπαραγωγοί.

      Η ΦΙΛΑΙΟΣ προσκαλεί τις επιχειρήσεις ελαιολάδου και τους ελαιοπαραγωγούς να συμμετάσχουν δίνοντας την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της τρέχουσας εσοδείας 2020-21. Οι επιχειρηματίες και οι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ στο e-mail info@filaios.org και να αποστείλουν τα ελαιόλαδα στη διεύθυνση Ξενοφώντος 15 α, Αθήνα, 105 57, έως την 5η Απριλίου 2021. Ο Διαγωνισμός «KOTINOS» διακρίνεται για τις διαδικασίες και τα κριτήρια που τηρούνται, σύμφωνα με τον πλέον καταξιωμένο διεθνώς Διαγωνισμό MARIO SOLINAS που διεξάγει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, για την αξιολόγηση των συμμετοχών σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο επίπεδο την αξιολόγηση των συμμετοχών με βάση την ένταση του φρουτώδους και την ταξινόμηση σε μία από τις τρεις κατηγορίες – ισχυρή, μεσαία και απαλή – από την Ομάδα Δοκιμαστών του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένου από το Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο (ΔΣΕ) Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ. Σε δεύτερο επίπεδο για την  αξιολόγηση των συμμετοχών από Ομάδα διεθνώς καταξιωμένων Δοκιμαστών για την ανάδειξη των νικητών για καθεμία από τις τρεις κατηγορίες βραβείων. Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στην ποιότητα του ελαιολάδου, την οποία θα διοργανώσει η ΦΙΛΑΙΟΣ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΔΟΕ και του ΣΕΒΙΤΕΛ. Για πληροφορίες: info@filaios.gr.