4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης: Διοργανώνεται διαδικτυακά από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας αύριο Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, το 4ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης. Το ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος. Η 1η Ενότητα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στην «Ενεργειακή Μετάβαση». Εμφαση θα δοθεί στον τρόπο που η ηλεκτροκίνηση μπορεί να μοχλεύσει την πράσινη μετάβαση των νησιών, με ειδική αναφορά στην περίπτωση της Αστυπάλαιας. Η 2η Ενότητα αφορά τις «Μεταφορές και τα Εναλλακτικά Καύσιμα», ενώ στην 3η και τελευταία του Συνεδρίου υπό τον τίτλο «Δημοτικοί Φορείς», οι ομιλητές θα επικεντρωθούν στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη δικτύου ηλεκτροκίνησης, αλλά και γενικότερα στον επανασχεδιασμό των αστικών μετακινήσεων μέσα από πράσινες τεχνολογίες, ψηφιακές υποδομές και έξυπνες εφαρμογές.

Greek Exports Forum & Awards 2020: Αύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Greek Exports Forum & Awards 2020 των Ελλήνων Εξαγωγέων. Σε μια εποχή που η ελληνική εξωστρέφεια αποτελεί την πλέον σημαντική διέξοδο για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, η ethosEVENTS και η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν για ένατη χρονιά το Greek Exports Forum & Awards 2020, στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενηθούν επίκαιρες ομιλίες, ανοικτές συζητήσεις, επιχειρηματικές συναντήσεις και βραβεύσεις και τιμητικές απονομές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ως LiveOn Hybrid Event.

ΑΡΓΩ 2021: Η Επιτροπή των Βραβείων ΑΡΓΩ αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία ΑΡΓΩ 2021, τα οποία θα απονεμηθούν για τρίτη συνεχή χρονιά σε ειδική Τελετή, στις 8 Δεκεμβρίου 2021. Τα Βραβεία ΑΡΓΩ είναι μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενωσης ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ και στοχεύουν στην επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας των ανοιχτών οριζόντων και στην ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό. Τα Βραβεία ΑΡΓΩ καλύπτουν τους ακόλουθους κλάδους: Βραβείο Επιστημών, Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών, Βραβείο Επιχειρηματικότητας, Βραβείο Καινοτομίας, Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά, Βραβείο Αθλητισμού, Βραβείο Γαστρονομίας. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι έως τις 30 Απριλίου 2021 (Πληροφορίες στον ιστότοπο: www.vraveiaargo.gr).

Transport logistic 2021: Σε Online Συνέδριο μετατρέπεται η Διεθνής Εκθεση για logistics, μεταφορές, ΙΤ και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, Transport logistic 2021. Σε ένα Online Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2021, μετατράπηκε, λόγω των απαγορευτικών μέτρων κατά του Covid-19, η Transport logistic, η Διεθνής Εκθεση για logistics, μεταφορές, ΙΤ και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας. Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί για πληροφορίες για την έκθεση να απευθύνεται στο τηλ. 210-6419.037 ή να ανατρέχει στην ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr και στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.transportlogistic.de.