Η αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών στις 25 Ιανουαρίου έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο η επιφυλακτικότητα παραμένει στην Αθήνα.  Μέγαρο Μαξίμου και ΥΠΕΞ παρακολουθούν προσεκτικά κάθε προσπάθεια της Αγκυρας να παρουσιάσει μια επίθεση φιλίας στην Αθήνα, συνεχίζοντας να επιχειρεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι για οποιαδήποτε αποτυχία θα ευθύνεται η ελληνική πλευρά.  

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε θετικός για μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέοντάς τη μάλιστα με την επανεκκίνηση των διερευνητικών και λέγοντας πως μπορούν να γίνουν τέτοια βήματα. Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι η βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας παραμένει, υπενθυμίζοντας τη θέση ότι μια συνάντησή τους δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν είδηση. Επίσημη πρόσκληση πάντως δεν υπάρχει και για την Αθήνα ορόσημο συνεχίζει να αποτελεί η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου, καθώς τότε θεωρείται ότι θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας.

Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επιμένει σε νέες δηλώσεις για διάλογο άνευ όρων και εφ’ όλης της ύλης.