Η φάση των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι σύλλογοι θα χαλαρώσουν. Κάθε άλλο μάλιστα. Ιδιαίτερα στις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες, η δράση θα συνεχιστεί μάλιστα και με εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ ακόμα κι όταν δεν είναι προγραμματισμένοι αγώνες πρωταθλήματος θα υπάρχει το Κύπελλο. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών δεν αλλάζει, αλλά θα παραμείνει επιβαρυμένο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με την ολοκλήρωση των εθνικών διοργανώσεων θα ακολουθήσει η τελική φάση του Euro που αρχίζει στις 11 Ιουνίου.

Φυσικά, αυτό το καλαντάρι στις ευρωπαϊκές λίγκες είναι το ίδιο κάθε χρονιά, ωστόσο αυτή τη φορά ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ υψηλότερος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της μεγάλης διακοπής των πρωταθλημάτων που ολοκληρώθηκαν τελικά στο τέλος του

Ιουλίου.

Οπως θυμάστε, ακολούθησαν οι διοργανώσεις της UEFA και όσες ομάδες αγωνίστηκαν στην τελική φάση (final-8 σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ) άρχισαν να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα των χωρών τους με καθυστέρηση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά παιχνίδια που αναβλήθηκαν, όχι μόνο λόγω Ευρώπης, αλλά και κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η La Liga είναι το πρωτάθλημα με τις περισσότερες εκκρεμότητες, καθώς τέσσερις ομάδες «χρωστούν» από δύο αγώνες (Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη, Ατλέτικο Μ. και Ελτσε), ενώ άλλες έξι, μεταξύ αυτών και η Ρεάλ, από έναν. Και κάτι ακόμα: Σε εκκρεμότητα παραμένει και ο τελικός του ισπανικού Κυπέλλου, στον οποίο θα αναμετρηθούν δύο ομάδες από τη Χώρα των Βάσκων. Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ. Οπως γίνεται κατανοητό, η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών θα είναι μεγάλη και για αυτό οι προπονητές γκρινιάζουν. Εως τώρα, οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι πολλοί και συνεχόμενοι, ενώ σε όλα τα προβλήματα έχουν προστεθεί και τα κρούσματα του κορωνοϊού. Δύσκολη σεζόν λοιπόν και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εκπλήξεις είναι πιο συχνές από κάθε άλλη φορά.