Η πιο δύσκολη στιγμή για έναν ποδοσφαιριστή είναι όταν ο προπονητής αποφασίσει να τον αντικαταστήσει. Κανένας δεν θέλει να φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο πριν από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ωστόσο, είναι σίγουρο πως σχεδόν πάντα ο προπονητής ξέρει περισσότερα από αυτόν.

Ο Μο Σαλάχ αντέδρασε όταν είδε τον αριθμό του, στον πίνακα του τέταρτου, στον αγώνα με την Μπράιτον. Αποχώρησε θυμωμένος, πέρασε μπροστά από τον Γιούργκεν Κλοπ και κάθισε στην εξέδρα φανερά εκνευρισμένος. Ο αιγύπτιος επιθετικός επέστρεψε την περασμένη Τετάρτη καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, ο Κλοπ ήξερε πολύ καλά γιατί τον αντικατέστησε, όμως, κι αυτός, όπως κάθε άλλος ποδοσφαιριστής, θέλει να πατάει σε όλο το 90λεπτο το χορτάρι. Ο γερμανός τεχνικός έχει δει πολλά τελευταία. Εχει χάσει λόγω τραυματισμού και κορωνοϊού αρκετούς παίκτες, οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και γνωρίζει καλά πώς πρέπει να διαχειριστεί όσους παίκτες έχουν παραμείνει υγιείς, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Σίγουρα λοιπόν η πρόθεση του προπονητή της Λίβερπουλ ήταν να προφυλάξει τον αιγύπτιο επιθετικό. Οπως ακριβώς φροντίζει και για τους υπόλοιπους. Η περίοδος είναι δύσκολη και ο Κλοπ τους έχει ανάγκη όλους. Ο Σαλάχ όμως, είναι ποδοσφαιριστής, και θέλει να αγωνίζεται. Θυμίζουμε ότι εκνευρίζεται ο Ιμπραΐμοβιτς όταν ο τεχνικός της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, αποφασίζει με τον αντικαταστήσει στα τελευταία λεπτά. Φανταστείτε λοιπόν τον Σαλάχ, που του ζητήθηκε να αποχωρήσει στο 64′.

Ποια ήταν η αντίδραση του γερμανού προπονητή όταν ρωτήθηκε για τα νεύρα του Σαλάχ; «Αν χαμογελά όταν φεύγει από το γήπεδο, ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν του αρέσει αυτό, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Φυσικά, ο Κλοπ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις τους. Αλλωστε, είχε δει νωρίτερα να αποχωρεί τραυματίας και ο Μίλνερ, κάτι που τον είχε εκνευρίσει περισσότερο. Τα προβλήματα συνεχίζονται, Γιούργκεν…