Δύο Αργεντινούς έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός (Λούκας Βιγιαφάνιες, Φακούντο Σάντσες), αλλά δεν ήταν οι μοναδικοί παίκτες της ομάδας που συγκινήθηκαν στη χθεσινή προπόνηση.

Πριν από την έναρξη του προγράμματος στο Κορωπί τα μέλη του Τριφυλλιού σχημάτισαν κύκλο στο κέντρο του γηπέδου και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μυθικού Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι στιγμές συναισθηματικής φόρτισης διακόπηκαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Κατά τα άλλα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προετοιμασία του για το προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (Κυριακή, 15:00), το οποίο ενδεχομένως να προσφέρεται για να «ξεμπουκώσει» ο Φεντερίκο Μακέντα.

Η ομάδα του Αγρινίου, εξάλλου, είναι σύνηθες θύμα του ιταλού σέντερ φορ. Τέσσερα τέρματα έχει σημειώσει κατά το παρελθόν ο 29χρονος παίκτης απέναντι στα Καναρίνια. Περισσότερα γκολ (συνολικά πέντε) έχει να επιδείξει ο Μακέντα μόνο απέναντι στον ΟΦΗ στην εν Ελλάδι καριέρα του με την υποσημείωση ότι έχει κουνήσει πλεκτό απέναντι σε 13 ομάδες.

Σημειωτέον ο 29χρονος παίκτης μετράει φέτος 2 γκολ σε 9 επίσημους αγώνες και γενικότερα δεν εμφανίζεται τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού όπως στις προηγούμενες δύο σεζόν κατά τις οποίες ο παραγωγικός του δείκτης έφτασε σε διψήφιο αριθμό (28 συμμετοχές με 11 γκολ το 2018-19, 37 εμφανίσεις με 15 τέρματα το 2019-20).

Για να πάρει, πάντως, τα πάνω του το Τριφύλλι (8ο με 9 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες) δεν αρκεί μόνο η άνοδος του Μακέντα.