Σενάρια από ΕΚΤ για την τύχη του χρέους που αγοράζει

Η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει να διαγράψει ή να διακρατήσει για πάντα το κρατικό χρέος που αγοράζει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης για να βοηθήσει τα κράτη να ανακάμψουν, σύμφωνα με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της ιταλικής κυβέρνησης Ρικάρντο Φρακάρο, έναν από τους στενότερους βοηθούς του πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο ίδιος πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να στηρίζει τις επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών-μελών με κάθε δυνατό τρόπο και ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ακύρωση κρατικών ομολόγων που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή παράταση της ωρίμανσής τους σε μόνιμη βάση.

Υποχώρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία

Νέο πλήγμα δέχθηκε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Γερμανία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων GfK. Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών υποχώρησε στο πιο χαμηλό σημείο από τον Μάιο, κυρίως λόγω των νέων περιορισμών για την πανδημία. Η αυξανόμενη αβεβαιότητα οδήγησε για άλλη μια φορά τα νοικοκυριά στην αύξηση της τάσης για εξοικονόμηση όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

Κατρακύλησε απότομα πάνω από 10% χθες το bitcoin

Μεγάλο χτύπημα δέχθηκε χθες το bitcoin, καταγράφοντας πτώση πάνω από 10% και υποχωρώντας στα 16.700 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το κρυπτονόμισμα είχε φτάσει κοντά σε ιστορικό ρεκόρ ξεπερνώντας τις 19.000 δολάρια, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Απολύει 32.000 εργαζομένους η Disney από τα πάρκα

Η Walt Disney ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 32.000 εργαζομένους της, κυρίως στα θεματικά πάρκα που διαχειρίζεται, λόγω περιορισμένης προσέλευσης πελατών εξαιτίας της πανδημίας. Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημείωσε η εταιρεία. Η Disneyland στο Παρίσι χρειάστηκε να κλείσει ξανά στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν η Γαλλία επέβαλε νέους περιορισμούς για να καταπολεμήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.