Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ που θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ. Ετσι, οι 130.000 μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν ή να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν στη συνέχεια την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ.

Μάλιστα με την έναρξη των αιτήσεων θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ώστε όλοι οι δικαιούχοι μακροχρόνια άνεργοι να πληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η διαδικασία είναι να μπουν στη διεύθυνση gov.gr οι μακροχρόνια άνεργοι και να συμπληρώσουν ή επιβεβαιώσουν ή τροποποιήσουν τα στοιχεία τους και θα ξεκινήσουν να πληρώνονται αμέσως.

Τα απαιτούμενα στοιχεία που πρέπει να έχει στη διάθεσή του ο ΟΑΕΔ για να προχωρήσει στην καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ είναι τα εξής: α) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, β) ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών, γ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), δ) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), ε) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).