Ανάπτυξη-ρεκόρ για

τη Γερμανία το τρίτο τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 8,5% το τρίτο τρίμηνο του φετινού έτους σε σύγκριση με το δεύτερο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της αρμόδιας στατιστικής Αρχής της χώρας. Εκείνο το διάστημα η οικονομία ευνοήθηκε από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη τρίμηνη περίοδο του 2019, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία είναι κατά 4% χαμηλότερα, ενώ μένει να φανεί πόσο θα επηρεάσει η πανδημία το τέταρτο τρίμηνο με τους νέους περιορισμούς.

Στο ναδίρ οι διανυκτερεύσεις στα ισπανικά ξενοδοχεία

Μειώθηκε σημαντικά, κατά 83%, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από τουρίστες στα ισπανικά ξενοδοχεία τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι συνολικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία τους πρώτους 10 μήνες του έτους κατέγραψαν βουτιά 72% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο τουρισμός αντιστοιχεί περίπου στο 12% του ισπανικού ΑΕΠ.

Ξανά στα ύψη εκτοξεύτηκε

η τιμή του Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε χθες τα 19.000 δολάρια για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος παίρνει ώθηση και από το γεγονός ότι η Paypal επιτρέπει σε κατόχους λογαριασμού PayPal των ΗΠΑ να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα όπως τα Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin. Την ίδια στιγμή οι κεντρικές τράπεζες, που ανησυχούν για την άνοδο των κρυπτονομισμάτων, εξετάζουν την εισαγωγή δικών τους ψηφιακών νομισμάτων.

Επιστροφή στα κέρδη

για τη ρωσική Lukoil

Η Lukoil επέστρεψε σε κέρδη στο γ’ τρίμηνο, καθώς ανέκαμψαν οι τιμές πετρελαίου και αερίου από τα χαμηλά του β’ τριμήνου. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 48% σε τριμηνιαία βάση, στα 1,46 δισ. ρούβλια. Η Lukoil στο εννεάμηνο εμφάνισε ζημιές 14,3 δισ. ρουβλιών, σε σχέση με τα κέρδη των 520,9 δισ. ρουβλιών πριν από έναν χρόνο.