Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διακομίστηκε την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με νέο ανακοινωθέν, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Εχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Ειρηναίος. Σε ηλικία 90 ετών έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό την Παρασκευή ο πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε χοροστατήσει στις 8 Νοεμβρίου στην εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος είχε αποβιώσει συνεπεία επιπλοκών του κορωνοϊού.

Ο Ειρηναίος, κατά κόσμον Μίροσλαβ Γκαβρίλοβιτς, ήταν ο 45ος αρχιεπίσκοπος Πεκίου, μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και πατριάρχης Σερβίας.