Η άμυνα ήταν πάντα το μεγάλο πρόβλημα της Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να τη θωρακίσει με την απόκτηση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και του βραζιλιάνου τερματοφύλακα Αλισον Μπέκερ. Με αυτά τα όπλα η Λίβερπουλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 30 χρόνια, ωστόσο, ξαφνικά, όλα ανατρέπονται.

Ο σοβαρός τραυματισμός του ολλανδού κεντρικού αμυντικού, που όπως φαίνεται θα τον κρατήσει εκτός δράσης έως το τέλος της σεζόν, ήταν το πρώτο μεγάλο χτύπημα για τον γερμανό τεχνικό.

Κι εκεί που φάνηκε πως βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Φαμπίνιο, ήρθε ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου στο ματς με τη Μίντιλαντ να ανατρέψει και πάλι τα σχέδιά του.

Ο Μάτιπ είχε επίσης προβλήματα τραυματισμού, κατά συνέπεια είχε απομείνει ο Τζο Γκόμεζ και μετά, οι… πιτσιρικάδες. Τα παιδιά από τις ακαδημίες που έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Κλοπ θα τους ρίξει απότομα στα βαθιά και αυτοί θα κληθούν να αποδείξουν ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης χρησιμοποίησε τον 19χρονο Ρις Ουίλιαμς, ο οποίος πέρυσι είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Κιντερμίστερ. Ο γερμανός τεχνικός παραδέχτηκε ότι οι εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του στερούνται μεν εμπειρίας, όμως διαθέτουν ταλέντο και είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν, επικαλούμενος μάλιστα την πολύ καλή απόδοση του 19χρονου αμυντικού.

Ο Κλοπ ποντάρει και στη βοήθεια των έμπειρων παικτών της ομάδας, όπως οι Χέντερσον και Μίλνερ. Ξέρει ότι ιδιαίτερα αυτοί οι δύο θα πλησιάσουν τους νεαρούς παίκτες και θα τους τονώσουν την ψυχολογία. Αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Είναι βέβαιο ότι ο Κλοπ θα βρει τον τρόπο να καλύψει τα κενά, σε μία σεζόν με συνεχόμενα παιχνίδια. Σίγουρα, αυτές οι επιλογές αποτελούν κι ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα.