Η κρίση, οικονομική κυρίως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, «χτυπάει» αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες και μάλιστα ισχυρά Brand Names με προϊόντα που διοχετεύονται σε όλο τον πλανήτη, αλλά και με μεγάλα ποσά από χορηγίες και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η κρίση, όμως, δεν κάνει διακρίσεις. Επηρεάζει συλλόγους, ανεξαρτήτως ονόματος και οικονομικού μεγέθους.

Η διοικητική κρίση στην Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα, έχει να κάνει όχι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το διαχειριστικό και το οικονομικό. Οι δύο συνεχόμενες ήττες στη La Liga, έχουν αποτέλεσμα την γκρίνια, έτσι κι αλλιώς η διοίκηση του Μπερτομέου βάλλεται από παντού, κυρίως με την υπόθεση της ενδεχόμενης αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι και όλες οι φωνές για τη διαιτησία περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Την ίδια στιγμή, ανάλογη κρίση περνά και η Γιουβέντους. Η περυσινή δύσκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και γενικά η αγωνιστική εικόνα, ανάγκασε τον Αντρέα Ανιέλι να δείξει την έξοδο στον Μαουρίτσιο Σάρι, ενώ επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, στον οικονομικό τομέα, προτίμησε το ρίσκο, αναθέτοντας την ομάδα στον Αντρέα Πίρλο.

Η Γηραιά Κυρία, όμως, δυσκολεύεται. Αυτό είναι φανερό από το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς η Γιουβέντους έχει μόλις δύο νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδια. Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό παίζει φυσικά ρόλο, ωστόσο και η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.

Κρίση φαίνεται ότι περνάει και η Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο νίκες στα πρώτα έξι ματς της Πρέμιερ Λιγκ, είναι το χειρότερο ρεκόρ του Πεπ Γκουαρντιόλα στα έξι πρώτα ματς. Μία ομάδα που σημείωνε περισσότερα από 100 γκολ τη σεζόν έχει σημειώσει μόλις οκτώ, σε έξι ματς! Ο αγγλικός Τύπος ζητάει από τον καταλανό τεχνικό… δράση, αλλά τίθεται και το θέμα της αποχώρησής του από τη νέα σεζόν.

Δύσκολοι καιροί λοιπόν και για τους ισχυρούς που προσπαθούν να βρουν λύσεις σε μία σεζόν που κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί.