Η χθεσινή μέρα ήταν η Κυριακή με το πιο «βαρύ» επιδημιολογικό φορτίο, καθώς διαπιστώθηκαν ακόμη 790 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα να σπάσει δυναμικά το φράγμα των 30.000 μολύνσεων - σκαρφαλώνοντας μάλιστα στα 30.782 -  από την αρχή της επιδημίας έως και εχθές.

Ανακούφιση εντούτοις προκαλεί ο χαμηλός αριθμός διασωληνωμένων ασθενών (συνολικά 84), που όμως συνδέεται με τον τραγικό απολογισμό των ημερήσιων απωλειών (εχθές καταγράφτηκαν ακόμη 10 θάνατοι).

Εν τω μεταξύ, η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων επιβεβαιώνει την ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του πανδημικού ιού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.  Σταθερά η Αττική αποτελεί «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν 227 νέες διαγνώσεις, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που έλαβαν θετική απάντηση από το εργαστήριο να μη γνωρίζουν την πηγή μόλυνσής τους.

Επιπλέον, 181 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 17 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Από τα ίδια εντούτοις στοιχεία του ΕΟΔΥ, το υπόλοιπο 51,6% των κρουσμάτων απλώνεται στην υπόλοιπη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο εξάρσεων το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, εκτός από τις Σέρρες όπου εντοπίστηκαν ακόμη 49 κρούσματα και τα Ιωάννινα (39), προβληματισμό προκαλούν μεταξύ άλλων η Λάρισα (32), η Ροδόπη (24) αλλά και το Ηράκλειο Κρήτης (11).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από