Νέο κύκλο ανασφάλειας άνοιξε ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων που για πρώτη φορά από την αρχή της επιδημίας ξεπέρασε τα 800 – σκαρφαλώνοντας μάλιστα τα 865. Εξ αυτών τα 331 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 185 στη Θεσσαλονίκη, με τους αριθμούς να καταγράφουν μια «ισορροπία» στην κατανομή των διαγνώσεων ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις της χώρας και την περιφέρεια.

Αξίζει εν τούτοις να σημειωθεί ότι εκτός από ρεκόρ κρουσμάτων, καταγράφηκε και ρεκόρ στη διεξαγωγή τεστ, καθώς σε μία ημέρα άγγιξαν τα 24.116, με το ποσοστό θετικότητας να κυμαίνεται στο 3,6%.

Ενα εξίσου σημαντικό στοιχείο, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, είναι ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων κορωνοϊού υπολογίζεται στα 37 έτη, με τη Θεσσαλονίκη να έχει την πρώτη θέση στις μεταδόσεις στις νεότερες ηλικίες, καθώς η  διάμεση ηλικία στη συμπρωτεύουσα είναι στα 28 έτη.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Εν τω μεταξύ, θλίψη προκάλεσε η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο του  ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας « Νέα Θάλπη», όπου πρόσφατα είχαν εντοπιστεί τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του,  έδωσε ο ίδιος  τέλος στη ζωή του.