Μπόνους εκατομμυρίων σε μετοχές για τον CEO της Αpple

Η Apple ανακοίνωσε ότι δίνει στον επικεφαλής της Τιμ Κουκ νέα δικαιώματα σε μετοχές που μπορεί να τους αποφέρουν από 76 έως 114 εκατ. δολάρια έως το 2025 με τις σημερινές τιμές. Πρόκειται για πακέτο στο πλαίσιο των συνολικών αποδοχών του Κουκ. Πρόκειται για το πρώτο επιπλέον πακέτο μετοχών που λαμβάνει ο Κουκ από το 2011 και μετά.

Kαμπανάκι για φούσκες στην αγορά κατοικίας

Η ετήσια μελέτη που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, η UBS Global Real Estate Bubble Index 2020, κάνει λόγο για κίνδυνο φούσκας στην αγορά κατοικίας σε πολλές πόλεις του κόσμου. Η ευρωζώνη ξεχωρίζει σε αγορές κατοικιών που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη «υπερθέρμανση». Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται το Μόναχο και η Φρανκφούρτη. Το Παρίσι και το Αμστερνταμ ακολουθούν, καθώς κι εκεί υπάρχει κίνδυνος φούσκας όπως στις δύο γερμανικές πόλεις. Η Ζυρίχη, το Τορόντο και το Χονγκ Κονγκ εμφανίζουν επίσης έντονες ανισορροπίες.  

Συρρικνώθηκε 31,4% το β’ τρίμηνο η οικονομία των ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 31,4% σε ετήσια βάση το β’ τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη βουτιά των τελευταίων 73 ετών λόγω της πανδημίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από το 1947, όταν οι αμερικανικές αρχές άρχισαν να αναλύουν στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας.  Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ωστόσο ότι το γ’ τρίμηνο θα καταγραφεί αντίστοιχη, πολύ ισχυρή ανάπτυξη.

Βουτιά 21,5% κατέγραψε το βρετανικό ΑΕΠ

Μείωση ρεκόρ 21,5% κατέγραψε το ΑΕΠ της Βρετανίας το β’ τρίμηνο το 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο η πτώση ήταν 19,8% και αποτελεί τη μεγαλύτερη τριμηνιαία συρρίκνωση που έχει καταγράψει η βρετανική οικονομία από το 1955. Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη προηγμένη οικονομία το β’ τρίμηνο.