Εμφιαλωμένα νερά έχει ο πλουσιότερος Κινέζος

Ο πιο πλούσιος Κινέζος είναι πλέον ο Τζονγκ Σανσάν, επικεφαλής της Nongfu Spring, εταιρείας που δραστηριοποιείται στο εμφιαλωμένο νερό. Η περιουσία του αποτιμάται στα 58,7 δισ. δολάρια σύμφωνα με την κατάταξη δισεκατομμυριούχων που συνέταξε το Bloomberg. Με περιουσία που υπολογίζεται στα 56,7 δισ. δολάρια ο Τζακ Μα που ίδρυσε την Alibaba έχασε την πρώτη θέση και είναι πλέον o δεύτερος πλουσιότερος Κινέζος. Ο 66χρονος Τζονγκ Σανσάν ξεκίνησε ως εργάτης στον κατασκευαστικό κλάδο πριν γίνει δημοσιογράφος και στη συνέχεια ιδρύσει τη δική του εταιρεία.

Ανοδικά κινείται η ανεργία στις ΗΠΑ

Αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σε εβδομαδιαία βάση, επιβεβαιώνοντας τις ενδείξεις για επιβράδυνση της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 870.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου από 866.000 προηγουμένως. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 840.000 αιτήσεις.

Ακόμα πιο χαμηλά επιτόκια από την ΕΚΤ

Οι τράπεζες της ευρωζώνης δανείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 174,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του τελευταίου γύρου των πολύ φθηνών, τριετών δανείων της ΕΚΤ (TLTRO). Η ΕΚΤ μείωσε το επιτόκιο των δανείων TLTRO έως το -1% και αύξησε τη διάρκειά τους σε τρία από δύο έτη. Οι περισσότερες τράπεζες έχουν κάνει ήδη χρήση του εργαλείου αυτού.