Νέα, εντυπωσιακά, στοιχεία για τα πλεονεκτήματα της ελληνικής διατροφής φέρνει στο φως μελέτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο σπόρος κάποιων παραδοσιακών ελληνικών ποικιλιών σιταριού εμφανίζει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φαινόλες σε σχέση με ό,τι έχει καταγραφεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στη διεθνή βιβλιογραφία. Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, ένα κιλό ψωμί φτιαγμένο από το συγκεκριμένο αλεύρι μπορεί να περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες σε επίπεδα δόσης φαρμακευτικού σκευάσματος.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ