Μια νέα δύσκολη πραγματικότητα που δυστυχώς πλέον θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν. Και τέταρτος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού βρίσκεται από τον περασμένο μήνα «θετικός» στον Covid. Μετά τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Μάξι Λοβέρα, χθες πρόσθεσε το όνομά του σε αυτή τη λίστα και ο Μάριος Βρουσάι. Ο νεαρός winger ήδη απομονώθηκε και οι Ερυθρόλευκοι έθεσαν σε ισχύ το ισχυρό πρωτόκολλο αυξημένης επιτήρησης. Ηδη όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού υποβλήθηκαν σε νέο τεστ μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης.

Στο μεταξύ, δεσμευτική 100% δεν είναι, μιας και υπάρχει δικαίωμα αλλαγής μέχρι και 24 ώρες πριν από το πρώτο ματς με την Ομόνοια, είναι όμως σίγουρα ενδεικτική: η πρώτη ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού. Χώρεσε 26, δεδομένα όμως δεν θα τους χωρούσε όλους. Ο Πορτογάλος λοιπόν άφησε εκτός του Μάξι Λοβέρα (που ακόμη δεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις από τις 29 Αυγούστου που βρέθηκε θετικός στον Covid), τον Μπόμπι Αλέν, μιας και υπάρχουν άλλοι τέσσερις διαθέσιμοι τερματοφύλακες (Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Κρίστινσον), αλλά και τον Πέπε Ροντρίγκες. Τον Πορτογάλο που μόλις μπήκε στις προπονήσεις της ομάδας και δεν είναι ακόμη έτοιμος (είχε στην προετοιμασία της πρώην ομάδας του έναν μικρό τραυματισμό που προφανώς τον καθυστερεί).

Σε εξαιρετική κατάσταση

Ηταν το… μυστικό των ημερών στου Ρέντη. Η θεαματική είσοδος του Γιαν Εμβιλά στην καθημερινότητα της ομάδας. Ετοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, ξεχωριστός ούτως ή άλλως με το πληθωρικό ταλέντο του. Διόλου τυχαίο λοιπόν ότι από το πρωί της Τετάρτης ο Πέδρο Μαρτίνς στη «δοκιμή» που έκανε στο Γ. Καραϊσκάκης τον χρησιμοποίησε μέχρι και με τους βασικούς, πλάι στον Μαντί Καμαρά. Ουδεμία έκπληξη και από το γεγονός ότι είναι στην αποστολή για το αποψινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (20:30). Πιθανότατο να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ανοιχτό ακόμη και να τον δούμε στο αρχικό σχήμα των Ερυθρολεύκων. Είναι ζητούμενο ενόψει Ομόνοιας (την Τετάρτη) να έχουν έστω ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους ποδοσφαιριστές όπως ο Ραφίνια, ο Χολέμπας, αλλά και ο γάλλος χαφ.