Τζόλης ετών 18. Λημνιός ετών 22. Ζαμπά ετών 22. Γιαννούλης, Ακπομ ετών 25. Εσίτι ετών 26. Πέλκας ετών 28. Ροντρίγκο Σοάρες ετών 26. Οσος και ο μέσος όρος ηλικίας των 14 παικτών του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν απέναντι στην Μπεσίκτας. Και που χάρη στη δική τους δουλειά ο ΠΑΟΚ θα είναι σήμερα στην κληρωτίδα του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League για να μάθουν ποια εκ των Μπενφίκα, Γάνδη ή Ντιναμό Κιέβου θα είναι αντίπαλός τους.

 Τι έκανε ο Αμπελ Φερέιρα για να προχωρήσει φέτος η ομάδα του περισσότερο στην Ευρώπη σε σχέση με πέρσι; Εριξε τον μέσο όρο ηλικίας. Εμπιστεύτηκε τα νέα παιδιά που έχει στη διάθεσή του. Ηθελε μεγαλύτερα πνευμόνια. Περισσότερα τρεξίματα. Και του «βγήκε». Απέναντι στον εξαιρετικό, αλλά μεγάλο σε ηλικία, Βίντα, οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ έκαναν… πάρτι. Μέσα σε 30 λεπτά έτρεξαν για δύο παιχνίδια και σημείωσαν τρία γκολ. Ο Φερέιρα δικαιώθηκε από την επιλογή του να ρίξει πολύ τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας του και να στηριχτεί στα νέα παιδιά του ρόστερ. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει και στη συνέχεια.

Δεν ήταν τυχαίος ο αποκλεισμός του Μάτος, δεν ήταν τυχαία η χρησιμοποίηση του Τζόλη, που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο σε ένα ματς που «έκαιγε», δεν ήταν τυχαία η μη χρησιμοποίηση του 32χρονου Μπίσεσβαρ. Από τη μέση και μπροστά ο ΠΑΟΚ είχε παιδιά που ο μεγαλύτερος ήταν ο 27χρονος Πέλκας. Μαζί με τους Τζόλη και Ακπομ, συν τους Λημνιό και Γιαννούλη που ανέβαιναν από τα άκρα, ήθελε να… τρέξει τους Τούρκους. Το ίδιο θα επιχειρήσει να κάνει σε όλη τη σεζόν. Να δώσει χώρο στις μικρές ηλικίες, που θα φέρουν επιπλέον κίνητρο και φιλοδοξία. Που θα αλλάξουν τη λογική μέσα στο γήπεδο και θα διαφοροποιήσουν τον ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή άσχημη σεζόν του. Είναι και η τελευταία ευκαιρία του Πορτογάλου να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη και να αποδείξει πως αξίζει τα χρήματα που σπαταλήθηκαν το καλοκαίρι του 2019 προκειμένου να «σπάσει» ο ΠΑΟΚ το συμβόλαιό του με την Μπράγκα και να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη αντί του Λουτσέσκου.

Η κλήρωση

Σήμερα στη 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας θα μάθει ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό του Champions League, ενώ αύριο θα γίνει η κλήρωση και για τους – διπλούς – αγώνες των πλέι οφ. Γάνδη, Ντιναμό Κιέβου και Μπενφίκα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι και ανάλογα με την κλήρωση θα κριθεί και αν θα είναι ισχυρός ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρόκρισης.

Και εξηγούμε: ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί ως ισχυρός στην κλήρωση των πλέι οφ του CHL θα πρέπει να αποκλείσει μια εκ των Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου στον τρίτο προκριματικό γύρο. Αν δηλαδή κληρωθεί με τη Γάνδη και την αποκλείσει και πάλι θα είναι στους ανίσχυρους (όπως συνέβη και στον δεύτερο προκριματικό γύρο αλλά και στον τρίτο) στα πλέι οφ. Διότι στα πλέι οφ συμμετέχει η Κράσνονταρ, η οποία με βάση το ranking της πηγαίνει στους ισχυρούς. Αρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποκλείσει μία ισχυρή (Μπενφίκα ή Ντιναμό Κιέβου) για να βρεθεί κι εκείνος εκεί.