Στις αίθουσες της αθλητικής Δικαιοσύνης έχουν ειπωθεί κατά καιρούς ανήκουστα επιχειρήματα, αλλά φαίνεται πως το ρεπερτόριο είναι ανεξάντλητο.

Χθες εν προκειμένω η νομική εκπρόσωπος της Ξάνθης Ελευθερία Ρίζου βάλθηκε να τρελάνει κόσμο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (σε μια τρίωρη εκδίκαση), προσπαθώντας να πείσει ότι δεν πρέπει να διεξαχθεί το μπαράζ μεταξύ των Ακριτών (13οι στη Σούπερ Λίγκα 1) και του Απόλλωνα Σμύρνης (2ος στη Σούπερ Λίγκα 2) που προβλέπεται από την προκήρυξη.

«Η αύξηση των ομάδων δεν συνιστά τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αλλά την αναγνώριση μιας έκτακτης κατάστασης. Η προκήρυξη 2019-2020 έληξε. Εμείς μιλάμε για την προκήρυξη της σεζόν 2020-2021. Πού είναι αυτή η προκήρυξη; Εχει εκδοθεί; Οχι, θα εκδοθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πώς μπορεί να τροποποιηθεί κάτι που δεν υπάρχει; Η μόνη λύση είναι να παίξουν και οι δύο ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 1».

Αυτό το σαθρό επιχείρημα βέβαια έσπευσε να καταρρίψει ο δικηγόρος της Σούπερ Λίγκας 1 Γιάννης Οικονομάκης. Μάλιστα, σε μια αποστροφή του λόγου του έφτασε να μιλήσει με ειρωνική διάθεση για το… βυζαντινορωμαϊκό δίκαιο. Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο Οικονομάκης απάντησε σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης που προσέφυγαν υποστηρίζοντας ότι η ΕΠΟ δεν όρισε τα μπαράζ (22 και 29 Αυγούστου) εντός νόμιμης προθεσμίας: «Η ΕΠΟ όχι μόνο δεν απαγορεύεται να παρατείνει μια ημερομηνία που η ίδια έθεσε, αλλά υπάρχουν 14 διατάξεις που της το επιτρέπουν. Η κυρία Ρίζου είπε ότι πρόκειται για αποσβεστική προθεσμία. Από πού και ως πού; Η προθεσμία δεν έληξε καν, παρατάθηκε. Από πού προκύπτει αυτό; Από το βυζαντινορωμαϊκό δίκαιο;» διερωτήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος της μεγάλης Λίγκας.

Απάντησε δε και στον δικηγόρο του Απόλλωνα Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος είχε παρουσιάσει ως δήθεν μονόδρομο τη Σούπερ Λίγκα των 15 ομάδων λόγω ειδικών συνθηκών (με παρουσία δηλαδή Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης), ενώ έφτασε σε σημείο να επικαλείται και παραδείγματα με ρεπό από διοργανώσεις μπάσκετ! «Ποτέ δεν έγινε η Α’ Εθνική με μονό αριθμό ομάδων. Θα φτάσουμε στο αστείο φαινόμενο μια ομάδα να έχει ρεπό. Δεν συμβαίνει σε κανένα προηγμένο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα» ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονομάκη, επισημαίνοντας πως «οι προσφυγές δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα».

Από πλευράς ΕΠΟ ο Βασίλης Σαράκης σημείωσε ότι η Ομοσπονδία «έχει τη δυνατότητα να τροποποιεί κανονισμούς, αλλά όχι μεσούσης της περιόδου».

Πλέον αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.