Ο βορειοϊρλανδός πολιτικός ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των ειρηνευτικών συζητήσεων στη χώρα του, αφού λειτούργησε με μαεστρία και ακλόνητη επιμονή ως δίαυλος μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και του Σιν Φέιν στις συζητήσεις που οδήγησαν στην παύση της στρατιωτικής δράσης του IRA το 1994. Εφυγε χθες από τη ζωή έχοντας συνδέσει το όνομά του με τη συμφιλίωση και με τη δύναμη της μετριοπάθειας.

Ανθρωπισμός

Εξαλλος ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου επειδή θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου κέντρου υγείας στο ΚΥΤ της Μόριας. Ο λόγος, λέει, είναι ότι θα παγιώσει την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή. Δηλαδή η αντιπρότασή του ποια είναι ακριβώς, να τους αφήσουν χωρίς περίθαλψη μέσα στην πανδημία;

Ψεκασμοί  

Ο μεγιστάνας ιδρυτής της SpaceX και της Tesla απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το να είσαι «ψεκασμένος» υπερβαίνει τους ταξικούς διαχωρισμούς. Υποστήριξε σε ένα tweet του ότι τις πυραμίδες «προφανώς» τις έχτισαν εξωγήινοι, αναγκάζοντας την υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου να του απαντήσει δημόσια καλώντας τον στη χώρα να μελετήσει τα σχέδιά τους. Περαστικά να ευχηθούμε.

Καρεκλάδες

Μια ακόμη βαρύνουσα καλλιτεχνική παρέμβαση απασχόλησε το δύσκολο φετινό καλοκαίρι μας. Αυτή τη φορά από τον πολύ δημοφιλή στη νεολαία ράπερ και θαυμαστή Αλέξη Τσίπρα, Υποχθόνιο, ο οποίος εξεμάνη κατά της απόφασης να μην υπάρχουν θέσεις ορθίων για τους θαμώνες στα μπαρ και τα κλαμπ, με τους πολυπληθείς θαυμαστές του δυστυχώς να συνηγορούν. Υποθέτω εθίγη γιατί τα σουξέ του δεν είναι αυτά που λέμε «της τάβλας».