Στην Ελλάδα τη γνώρισαν λίγο μετά την Επανάσταση του 1821. Την εισήγαγε ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος την είχε δοκιμάσει ταξιδεύοντας στην Ευρώπη κι έκρινε ότι ήταν μια θρεπτική τροφή για τον πεινασμένο τότε λαό του. Και δεν είχε άδικο, αφού ουσιαστικά τους χάρισε μια νέα υπερτροφή. Την πατάτα. Οπως αναφέρει η Ρεμπέκα Ερλ, ιστορικός της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ, στο νέο της βιβλίο «Feeding the people», οι πατάτες έγιναν το βασικό συστατικό μιας εξαιρετικής διατροφής για τους ευρωπαίους διανοούμενους του 1700, φτάνοντας να θεωρηθούν το «superfood του Διαφωτισμού», όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του περιοδικού «The Critic».

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ