Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο πόλο τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και των εθνικών ομάδων, ακυρώθηκαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα πάντα μεταφέρθηκαν για την επόμενη χρονιά, με κυριότερα, τα προολυμπιακά τουρνουά πόλο σε άνδρες και γυναίκες. Δύο διοργανώσεις που μας αφορούν άμεσα, καθώς οι ελληνικές ομάδες διεκδικούν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που επίσης μετατέθηκαν για το 2021.

Το ελληνικό πόλο όμως «ανοίγει» και πάλι. Τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν, θα έχουμε τις πρωταθλήτριες ομάδες και φυσικά, αθλητές και αθλήτριες θα επιστρέψουν στους γνώριμους ρυθμούς τους. Εως τώρα, οι προπονήσεις αφορούσαν μόνο τις εθνικές ομάδες, τώρα όμως, ετοιμάζονται να βουτήξουν στο νερό όλοι οι υπόλοιποι.

Είναι εύκολο να γίνει κατανοητό το πόσο δύσκολο είναι για τους αθλητές του πόλο να μένουν εκτός για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ισχύει γενικά για όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου. Αλλωστε, για τα παιδιά αυτά το κολυμβητήριο είναι το βασικό τους «εργαλείο».

Η ομοσπονδία είναι αποφασίσει να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Επιφυλάξεις από σωματεία υπήρχαν, ωστόσο με την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων και με βάση πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορά αυτά τα αθλήματα, η επανεκκίνηση του πόλο ορίστηκε στις 26 Ιουνίου για τις γυναίκες και μία ημέρα αργότερα για τους άνδρες.

Θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ.

Αυτό που θα αλλάξει είναι ο αριθμός των ομάδων για τη νέα περίοδο (δύο περισσότερες), καθώς δεν θα υπάρχει υποβιβασμός.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, ορίστηκε για το διάστημα 17-18/7 και το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου. Η ομοσπονδία, προγραμμάτισε επίσης και τη διεξαγωγή των ηλικιακών πρωταθλημάτων.

Το πόλο λοιπόν επιστρέφει. Ενα άθλημα που έχει προσφέρει στη χώρα μας τεράστιες επιτυχίες τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων (κάθε ηλικίας), όσο και σε συλλογικό, σε άνδρες και γυναίκες. Η επανεκκίνηση που περίμεναν όλοι στον χώρο γίνεται πραγματικότητα.