Καθολική απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στη Μύκονο αποφασίστηκε χθες μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί. Το μέτρο θα ισχύει από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις οκτώ το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου. Η μετακίνηση των κατοίκων κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επιτρέπεται μόνο για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και για τη μετάβαση σε γιατρό ή φαρμακείο. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να έχουν απόσταση 10 μέτρων ο ένας από τον άλλο και ότι η είσοδος σε σουπερμάρκετ θα επιτρέπεται για ένα άτομο ανά 20 τ.μ.

Επίσης, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε χθες και την απαγόρευση της οικοδομικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη για έναν μήνα. Από την απαγόρευση εξαιρούνται μια σειρά δημοσίων έργων που έχουν έκτακτο χαρακτήρα, όπως η ανακατασκευή του λιμανιού του Αθηνιού που είναι και το μοναδικό λιμάνι της Σαντορίνης.

Νωρίτερα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και μέσα σε ειδική κάψουλα είχε μεταφερθεί από τη Μύκονο στην Αθήνα μια 42χρονη που αποτέλεσε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα  COVID-19 στη νησί. Η ασθενής, η οποία είναι γνωστή αγιογράφος στο Νησί των Ανέμων, εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατόπιν της θετικής διάγνωσής της. Οπως φαίνεται, ήταν επαφή της 69χρονης που ήταν το πρώτο κρούσμα στη Μύκονο.

Στο κοσμοπολίτικο νησί έχει προκληθεί ανησυχία μετά τη διαπίστωση ότι οι δύο γυναίκες νοσούν και οι Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία βρίσκονται στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των ατόμων με τα οποία ήρθαν σε επαφή στο διάστημα της παραμονής τους σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν τον «ασθενή μηδέν» σε μοναστήρι που επισκέφθηκαν αμφότερες.  

Η 42χρονη μάλιστα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε φίλους και γνωστούς για την περιπέτειά της. «Ξεκινώντας να νικήσω σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, σας ευχαριστώ όλους σας! Οι ευχές σας και η αγάπη σας με κάνουν δυνατή σαν λιοντάρι» σημείωσε, παραθέτοντας στη συνέχεια μια ιστορία που όπως αναφέρει της έστειλαν ως έκφραση της πίστης της για την καλή έκβαση της περιπέτειας που βιώνει.

Το δεύτερο κρούσμα της Μυκόνου επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Ντίνα Σαμψούνη, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ επικαλέστηκε την έκκληση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για παραμονή των πολιτών στις οικίες τους, καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη.