Η κίνηση των Τζαβέλλα, Μπακασέτα, Σιώπη και πολύ περισσότερο η ανταπόκριση που αυτή βρήκε, αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες και αισιόδοξες ειδήσεις των ημερών που ζούμε. Μέσα σε όλη την αβεβαιότητα με την πανδημία του κορωνοϊού και τη στιγμή που αρκετός κόσμος είχε αρχίσει να εναντιώνεται προς τους ποδοσφαιριστές για το αίτημα να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, ήρθε η πρωτοβουλία των Ελλήνων του εξωτερικού για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί τουλάχιστον μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι αρχηγοί των ελληνικών ομάδων το επικοινώνησαν σε όλους τους συμπαίκτες τους και Ελληνες και ξένοι με μια φωνή συμφώνησαν ότι θα βοηθήσουν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, συνεισφέροντας χρήματα προκειμένου να υλοποιηθεί η σκέψη. Και σήμερα – αύριο θα είναι έτοιμοι για να κάνουν και τις ανακοινώσεις, αφού πρώτα καθοριστούν με το υπουργείο Υγείας οι λεπτομέρειες για το πού θα μαζευτούν τα χρήματα και πώς θα δοθούν.

Η πληροφόρηση, μάλιστα, αναφέρει πως η διάθεση που έχουν δείξει έως τώρα οι ποδοσφαιριστές, φέρνει στο… ταμείο περισσότερα από 50.000 ευρώ που απαιτούνται για τη δημιουργία μίας ΜΕΘ. Και πως οι παίκτες θα βοηθήσουν και σε άλλους τομείς τον κλάδο της υγείας, στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα.

Μαζί τους έχουν και αρκετούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία και έδρασαν άμεσα. Επικοινώνησαν με τους παίκτες που άρχισαν όλη αυτή την… εκστρατεία, έμαθαν για τις λεπτομέρειες, προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και να βγουν μπροστά. Ολη αυτή η ιστορία δείχνει την ανθρωπιά, την αλληλλεγγύη και το αίσθημα που προκαλούν ετούτες οι μέρες σε όλο τον κόσμο. Αποδεικνύει πως μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να προκύψει κάτι όμορφο, που θα μας βγάλει καλύτερους από όλο αυτό. Καλύτερους κυρίως ως ανθρώπους.