Κλειστοί είναι από χθες οι δρόμοι πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι αλλαγές που γίνονται στο οδικό δίκτυο αφορούν  το πρότζεκτ της υπογειοποίησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, χθες είχαμε κάποιες προεργασίες στους χώρους – δρόμους που θα εργαστεί η ανάδοχος εταιρεία πάνω στην υπογειοποίηση και από σήμερα θα δούμε και τις μπουλντόζες να παίρνουν… μπρος. Μάλιστα αναμένεται να προχωρήσει και η προέκταση των αντιστηρίξεων αφού ένα κομμάτι του «τόξου» που έχει σχηματιστεί μπροστά στην παλιά σκεπαστή θα βγαίνει και στον δρόμο. Οι αντιστηρίξεις να θυμίσουμε είναι κομβικό έργο υποδομής έτσι ώστε η υπογειοποίηση και το κτίριο που θα περιλαμβάνει τα δύο μουσεία μεταξύ άλλων να τρέχουν μαζί και να μη χαθεί χρόνος.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει το έργο της υπογειοποίησης για την ΑΕΚ αλλά και την πόλη ολόκληρη. «Είναι πολύ σημαντική μέρα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπαίνουμε στην τελική φάση για το μεγάλο έργο του γηπέδου της ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα ξεχαστεί η όλη δυσπραγία της κίνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βούρος.

Από τη μεριά της η ΠΑΕ ανάρτησε στα επίσημα προφίλ της στα social media το εξής μήνυμα, το οποίο συνόδευε μια φωτογραφία από τις εργασίες που έλαβαν χώρα χθες έξω από την «Αγια-Σοφιά»: «Ενα ακόμα βήμα προς τα εμπρός! Το τελευταίο βήμα πριν από το όνειρο! Δεν μας σταματά τίποτα!».

ΝΙΚΟΣ ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ