Η Rosneft ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη δραστηριότητά της στη Βενεζουέλα μετά τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί. Η Rosneft δεχόταν συνεχείς πιέσεις από τις ΗΠΑ, που τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν επιβάλει κυρώσεις σε θυγατρική της λόγω της δραστηριότητάς της στη Βενεζουέλα. Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός κατέληξε σε συμφωνία με άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας κατά 100% της κυβέρνησης της Ρωσίας ώστε να πουλήσει όλα τα δικαιώματά της και να σταματήσει τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα.

Στα χαμηλότερα επίπεδα

το «βαρόμετρο» του Ifo

Ο δείκτης απασχόλησης του κορυφαίου γερμανικού ινστιτούτου Ifo υποχώρησε σημαντικά στις 93,4 μονάδες τον Μάρτιο, από τις 98 μονάδες τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2002 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων. Πλέον το βαρόμετρο του Ifo βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2010. Οπως αναφέρει το Ifo, οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν βάλει φρένο στα σχέδιά τους για το προσωπικό και οι νέες προσλήψεις έχουν σταματήσει.

Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των ιταλών καταναλωτών

Η πανδημία έπληξε καίρια την εμπιστοσύνη καταναλωτών και επιχειρήσεων στην Ιταλία τον Μάρτιο. Στοιχεία από την στατιστική υπηρεσία ISTAT μετά το ξέσπασμα του ιού, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στις 21 Φεβρουαρίου, έδειξαν ότι ο δείκτης μεταποιητικής εμπιστοσύνης σημείωσε πτώση στις 89,5 μονάδες τον Μάρτιο από τις 98,8 μονάδες τον Φεβρουάριο. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε αυτόν τον μήνα στις 101 από τις 110,9 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

Qatar Airways: ΜΟΝΟ

ταξίδια επαναπατρισμού

Η Qatar Airways θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια για όσο χρειαστεί για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών, όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Ακμπάρ αλ Μπάκερ. Πάντως η εταιρεία μπορεί σύντομα να ξεμείνει από ρευστότητα και να χρειαστεί στήριξη από την κυβέρνηση του Κατάρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.