Το νέο T-Roc Cabriolet είναι το μοντέλο που μπορεί να συνδυάσει την κάμπριο αίσθηση με τη SUV υπεροχή. Το γερμανικό μοντέλο είναι ένα τετραθέσιο όχημα – η VW αναφέρει 2+2 που πατάει στη γνώριμη MQB πλατφόρμα -, με το μήκος του στα 4,2 μέτρα να το κατατάσσει στη μικρομεσαία κατηγορία. Επίσης, είναι ένα ευρύχωρο μοντέλο, με τον χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα 280 λίτρων. Είναι το μοντέλο που πατάει στα βήματα του Beetle και του Golf Cabriolet.

Το T-Roc Cabriolet έχει μια κλασική ελαφριά μαλακή κορυφή που αποτελείται από τρία στρώματα. Ανοίγει και κλείνει πλήρως αυτόματα σε εννέα και έντεκα δευτερόλεπτα αντίστοιχα – και αυτό είναι επίσης δυνατό κατά τη διάρκεια της πορείας σε ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα. Σαφώς, η τεχνολογική του υπεροχή ξεχωρίζει, όντας «φορτωμένο» με όλα τα συστήματα υποβοήθησης και ψυχαγωγίας που φέρουν και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της. Ξεχωρίζει το ψηφιακό cockpit και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης (Infotainment) Discover Media. Οι αγοραστές θα μπορούν να το παραγγγείλουν σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, τη Style που είναι προσανατολισμένη στο ντιζάιν, ενώ η R-Line (διαθέσιμη μόνο με τον 1.5 TSI κινητήρα) έχει πιο σπορ προσανατολισμό.

Ο βασικός εξοπλισμός υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνει Front Assist με City Braking System και ανίχνευση πεζών, το σύστημα αυτόματης πέδησης μετά τη σύγκρουση και τη λειτουργία Lane Assist. Τόσο η Style όσο και η R-Line διαθέτουν ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αλλά προαιρετικά διατίθενται τροχοί με διάμετρο 18 ή 19 ίντσες. Θα προσφέρεται μόνο με κινητήρες βενζίνης.

Το εφαλτήριο μοτέρ είναι ο τρικύλινδρος 1.0 TSI με ισχύ 115 ίππων και ροπή 200 Nm, ενώ ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm. Ο  μικρός TSI 1.00άρης επιταχύνει το T-Roc Cabriolet από το μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε 11,7 δευτερόλεπτα, με μέγιστη ταχύτητα τα 187 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 5,6 έως 5,4 λ./100 χλμ. (σε NEDC), που αντιστοιχεί σε επίπεδο εκπομπών CO2 129 έως 123 γρ./χλμ. Ο κινητήρας 1.5 TSI των 150 ίππων προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δευτερόλεπτα, φτάνοντας μέχρι την τελική ταχύτητα των 205 χλμ./ώρα και καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,7 έως 5,5 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.