Ανυποληψία

«Αναλάβαμε τη χώρα διεθνώς ανυπόληπτη, χωρίς κύρος, μέρος του βαλκανικού προβλήματος και όχι παράγοντα επίλυσής του. Και καταστήσαμε τη χώρα διεθνώς αξιόπιστη, πόλο σταθερότητας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή», Γιάννης Δραγασάκης σε εκδήλωση της συριζαϊκής τοπικής Κορινθίας. Το παραθέτω ως ξεκάθαρη ένδειξη της αδυναμίας αυτοκριτικής. Γιατί φαντάζομαι ότι δεν έχει ξεχάσει ο κάποτε αντιπρόεδρος πόσο σκληρά εργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014-2015 για να μεγαλώσει η ανυποληψία της χώρας.

Καραγκιοζιλίκια

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνομιλεί με έναν άνθρωπο που κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια (…). Θυμάστε που παλιά στο γήπεδο φωνάζαμε «έμπαινε Γιούτσο»; Αυτός μαζεύει τριάντα ανθρώπους γύρω του και κάνει παράσταση και ζει τον μύθο του», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Κώστα Μουτζούρη, και εξέφρασε την ικανοποίησή της που η ΝΔ δεν τον είχε στηρίξει στις αυτοδιοικητικές. Εχει δίκιο. Αλλά μετεκλογικά τον είχε προσθέσει το κόμμα στον χάρτη προκειμένου να φαίνεται περισσότερο το γαλάζιο. Να τα λέμε κι αυτά.

Σπίθα

Ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας Δημήτρης Μαρκόπουλος βρήκε πώς ξεκίνησαν όλα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. «Ο κ. Πολάκης τι είχε πάει να κάνει στη Μόρια; Πήγε για να εποπτεύσει την κατάσταση; Ο πολωτικός Πολάκης είχε πάει για να ρίξει την πρώτη σπίθα», απεφάνθη σε τηλεπλατό. Συγγνώμη που θα το χαλάσω στον εθνοπατέρα, όμως ούτε οι συριζαίοι δεν ασχολούνται πια με όσα λέει ή κάνει ο Πολάκης. Οπότε το σενάριό του δύσκολα στέκει.

Εξομολόγηση

Εκεί που έκανε ένα τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων που έχουν γίνει στην Πατρών – Πύργου – στα πλαίσια του σχετικού συλλαλητηρίου – ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, «εξομολογήθηκε» κάτι στους παριστάμενους. Καθώς προσευχόταν, λέει, ο Χριστός τού μίλησε και του είπε: «Γερμανέ, στείλε μήνυμα στον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα αμέσως». Αν ήμουν άθεος θα το περιέγραφα σαν θείο ρουσφέτι.