Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε ένθερμος φίλαθλος της ΑΕΚ, ενώ ήταν και το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στο ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο που είχε ετοίμασε η ΠΑΕ, κατά την παρουσίαση της Αγια-Σοφιάς, δηλαδή του νέου γηπέδου της. Η Ενωση θα τιμήσει τη μνήμη του αξεπέραστου ηθοποιού στο παιχνίδι με τον Αρη που ακολουθεί, όμως αυτή δεν θα είναι η μοναδική της πρωτοβουλία. Μαθαίνω πως στο νέο σπίτι του Δικεφάλου, το κέρινο ομοίωμα του αξέχαστου ηθοποιού θα έχει τη δική του τιμητική θέση στο μουσείο της ΑΕΚ που μαζί με το μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού θα φτιαχτούν δίπλα στην εγκατάσταση. Εκεί, στη γωνιά του Κώστα Βουτσά θα παίζει μόνιμα και το βίντεο της παρουσίασης του γηπέδου, με τον ίδιο σε πρώτο πλάνο.

Να σημειώσω, τέλος, πως δήλωση για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά έκανε χθες και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ να αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του μεγάλου έλληνα ηθοποιού και αγνού ΑΕΚτζή, Κώστα Βουτσά!

Ηταν πάντα εκεί σε ό,τι κι αν του είχαμε ζητήσει σχετικά με τη μεγάλη του αγάπη! Ηταν εκείνος που πρώτος απ’ όλους παρουσίασε με πάθος και συγκίνηση το νέο μας σπίτι! Ηταν εκείνος που θέλαμε να μπει πρώτος στα εγκαίνια της Αγιά-Σοφιάς! Ηταν μέσα, είναι μέσα και θα είναι μέσα στο γήπεδο μας στη Νέα Φιλαδέλφεια! Καλέ μου φίλε, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ, κανείς μας δεν θα σε ξεχάσει».

Ορισμοί που

θυμίζουν 4άρες

Για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν ο Πέτρος Τσαγκαράκης θα διευθύνει αναμέτρηση του Ολυμπιακού. Ο χανιώτης διαιτητής είχε σφυρίξει στην εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών στη Λαμία (0-4 στις 12/1) και χθες ορίστηκε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Γ. Καραϊσκάκης (1/3, 19:00) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκα 1.

Από εκεί και πέρα η ΚΕΔ επέλεξε για το Ξάνθη – ΠΑΟΚ τον Γιώργο Βρέσκα (Πιερίας) ο οποίος ήταν και στο 4-1 του Δικέφαλου επί του ΟΦΗ στη φάση των «16» του Κυπέλλου (15/1).Οπότε τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον ΠΑΟΚ  οι ορισμοί φέρνουν θύμησες τεσσάρας!

Αναλυτικά οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής (σέντρα στις 19:00 σε όλα τα παιχνίδια): Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Τσαγκαράκης, Καρσιώτης, Σινιοράκης, 4ος Κουκούλας, VAR: Σέζος, Σαμοΐλης,  Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης: Γκορτσίλας, Νατσιόπουλος, Χατζηνάκος, 4ος Τσοπουλίδης, VAR: Φωτιάς, Σάββας, Ξάνθη – ΠΑΟΚ: Βρέσκας, Απτόσογλου, Κουρομπύλια, 4ος Πολυχρόνης, VAR: Διαμαντόπουλος, Ψαρρής, Αρης – Ατρόμητος: Τζήλος, Νικολακάκης, Τριανταφύλλου, 4ος Γρατσάνης, VAR: Μανούχος, Μεϊντάνας, ΟΦΗ – Λαμία: Κομίνης, Μπαλτάς, Κωνσταντίνου, 4ος Τσέτσιλας, VAR: Ζαχαριάδης, Χριστάκογλου, Παναθηναϊκός – Βόλος: Βάτσιος, Παπαδάκης, Αϊνάλης, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης, Πανιώνιος – ΑΕΚ: Ευαγγέλου, Μπούξμπαουμ, Παγκάλος, 4ος Γιουματζίδης, VAR: Παπαπέτρου, Πετρόπουλος.

Γι’ αυτό επέστρεψε

ο Βόκολος

στον Πανιώνιο

Την πρώτη του επαφή με τους ποδοσφαιριστές του Πανιώνιου είχε χθες ο Λεωνίδας Βόκολος που διαδέχεται τον Νίκι Παπαβασιλείου στον πάγκο της ομάδας, έχοντας συνεργάτες τους Νίκο Ισσαρη (βοηθός) και Θάνο Κιούπκιοκλη (αναλυτής).

Στις πρώτες του δηλώσεις εξήγησε και τον λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση των Κυανέρυθρων, οι οποίοι είναι ουραγοί στη Σούπερ Λίγκα 1 και διατρέχουν κίνδυνο υποβιβασμού. «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας, τον Νίκο Ζαμάνη για την πολύ μεγάλη ευκαιρία που μου δίνεται. Οταν μια ομάδα που έχεις υπηρετήσει 18 και πλέον χρόνια σου ζητάει τη βοήθειά της και θέλει να είσαι κοντά της, τότε η απάντηση είναι μόνο «ναι»» , τόνισε ο 49χρονος προπονητής που αποκάλυψε ότι υπήρχε ειδικός όρος για αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου (Φούτμπολ Λιγκ).

Να πω εδώ ότι ο Βόκολος ξεπήδησε ως ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες του Πανιώνιου και αγωνίστηκε 12 χρονιές στην ανδρική ομάδα (1986-1998). Στην τελευταία του σεζόν, μάλιστα,  σήκωσε ως αρχηγός το Κύπελλο Ελλάδος, μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Κρίστινσον

δεν έγινε Ντέλετιτς

Διαψεύστηκαν οι κινδυνολόγοι που προέβλεπαν ότι ο Ογκμούντουρ Κρίστινσον θα αποχωρήσει από τη Λάρισα, όταν εκπνεύσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2020. Θεωρούσαν, δηλαδή, ότι θα γίνει ο νέος… Ντέλετιτς, που ως γνωστόν απέρριψε την προοοπτική να συνεχίσει στους Βυσσινί επιλέγοντας να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ο ισλανδός τερματοφύλακας, όμως, συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ΑΕΛ μέχρι τον Ιούνιο του 2021, όπως γνωστοποίησε η ομάδα.

Ο 31χρονος διεθνής γκολκίπερ (15 εμφανίσεις με την Εθνική) δεν έχει χάσει ούτε λεπτό στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα μετράει 60 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 20 clean sheets (αγώνες με απαραβίαστη εστία) στο ενεργητικό του και 76 γκολ στο παθητικό του.