Το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας που συνεδρίασε χθες αποφάσισε να γίνει η κλήρωση των αγωνιστικών ηλεκτρονικά και τονίστηκε ότι το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου δεν θα έχει τη σειρά του πρώτου. Επί της ουσίας, η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που βλέπουμε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικό κλειδάριθμο θα πάρουν, όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ λόγω κοινής έδρας, προκειμένου να μη συμπέσουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Για τα play-outs, όπως ειπώθηκε, θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να δείχνει τουλάχιστον ένα ματς το κάθε κανάλι σε κάθε αγωνιστική. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για τους αγωνιστικούς χώρους και τα VAR, όπως και για τη γραμμή του οφσάιντ. Τονίστηκε επίσης πως το κόστος της γραμμής του οφσάιντ θα είναι 950 ευρώ για κάθε παιχνίδι και θα επιβαρύνει τη γηπεδούχο ομάδα. Θυμίζω εδώ πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα play-offs θα αρχίσουν στις 7 Μαρτίου.

Ο ένας δυόμισι χρόνια, ο άλλος

51 μέρες

Ο Ισπανός Χουάν Φεράντο καθοδήγησε τον Βόλο σε τρεις κατηγορίες και αποχώρησε εντέλει για λόγους ανωτέρας βίας (εξαιτίας του προβλήματος στο μάτι) ύστερα από δυόμισι χρόνια συνεργασίας. Ο διάδοχός του όμως, ο συμπατριώτης του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο, άντεξε μόλις 51 μέρες (από 5/1) και 10 αγώνες (1-3-4 στο πρωτάθλημα και 1-0-1 στο Κύπελλο). Η εντός έδρας ισοπαλία με τη Λάρισα (αποτέλεσμα που εξανέμισε τις ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ) αποτέλεσε τελικά το κύκνειο άσμα του. Οι Θεσσαλοί πλέον θα πορευτούν ως το τέλος της περιόδου με τον Στέφανο Ξηροφώτο, που ήταν και στο τιμ του ισπανού τεχνικού. Σημειωτέον, η ομάδα έχει μπροστά της ακόμη οκτώ παιχνίδια. Το «συν 10» που έχει χτίσει από την επισφαλή 13η θέση (οδηγεί σε μπαράζ παραμονής στην κατηγορία) μοιάζει απόσταση ασφαλείας.

Η παρέμβαση

του Δώνη

Η ανανέωση των συμβολαίων των Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη ήταν μια επιτυχία της διοίκησης του Παναθηναϊκού, όμως τα διαφορετικά οικονομικά δεδομένα έφεραν την παρέμβαση του Γιώργου Δώνη. Ο Μπουζούκης είχε συμφωνήσει στα μέσα του καλοκαιριού, κάτι που του έδινε μικρότερο συμβόλαιο απ’ αυτό του συμπαίκτη του, ο οποίος ανανέωσε μετά την αποχώρηση του Νταμπίζα με όρους ευνοϊκότερους. Και ο Δώνης, προκειμένου να αποκαταστήσει την… αδικία, ζήτησε από τη διοίκηση να μπει μπόνους συμμετοχών στο συμβόλαιο του Μπουζούκη ώστε να μην είναι «ριγμένος». Και μάλιστα χωρίς να το ζητήσει ο ίδιος ο παίκτης. Το πέτυχε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, μια και η διοίκηση συμφώνησε και απέδειξε για ακόμα μια φορά πως ξέρει πώς να κρατάει ισορροπίες εντός αποδυτηρίων.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πρόλαβε τον Πανιώνιο

Η επιστροφή του Λεωνίδα Βόκολου στον Πανιώνιο (έπειτα από 22 χρόνια) ανακοινώθηκε πρώτα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι Θεσσαλοί γνωστοποίησαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον έλληνα προπονητή και τον ξεπροβόδισαν με ευχές για «…καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα στον Ιστορικό».

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός Βόλου, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αναζήτησε διάδοχη λύση για τον πάγκο της ομάδας και κατέληξε στον Ηλία Σολάκη. Ο εκλεκτός της διοίκησης επανέρχεται στην ομάδα που αγωνίστηκε τις περιόδους 2009-11 και 2012-13 θητεύοντας σε Σούπερ Λίγκα 1 και 2.

Η συγγνώμη

του Αγραβάνη

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι παρορμητικός, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το ήθος του. Λίγες ημέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου και τη φραστική επίθεση προς το πρόσωπο του διαιτητή Χαράλαμπου Καρακατσούνη, τηλεφώνησε στον ρέφερι και του ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, ο διεθνής παίκτης και στο περιθώριο των αγώνων της εθνικής ομάδας το έλεγε και στους συμπαίκτες του στην Εθνική πως ήταν μια άτυχη στιγμή, την ώρα που οι σφυγμοί του βρίσκονταν στα ύψη από την αδρεναλίνη, λόγω του εκρηκτικού φινάλε της αναμέτρησης.

Βγαίνει η τετράδα

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο final-4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών θα γίνουν γνωστές σήμερα με τη διεξαγωγή των προημιτελικών. Ξεχωρίζει η συνάντηση ΑΕΚ – Ολυμπιακού (Σχ. Ν. Φιλαδέλφειας, 20.45) και το ντέρμπι των Κυκλάδων μεταξύ ΑΟ Θήρας και Πανναξιακού (19.30). Τα άλλα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο κλειστό της Μίκρας. ΠΑΟΚ – ΑΣΠ Θέτις (16.00) και Αρης – ΑΠΣ Αίας (20.00). Το final-4 είναι προγραμματισμένο για τις 3-4 Απριλίου.