Νίκη υψίστης σημασίας για τον Παναιτωλικό. Το 1-0 επί του Πανιωνίου λέει πολλά κι αυτό γιατί το ματς έμοιαζε με ντέρμπι επιβίωσης. Σκόρερ ο Φάρλεϊ Ρόσα στο 53′, με ένα γκολ όντως εντυπωσιακό. Ετσι, η ομάδα του Αγρινίου έχει πλέον επτά βαθμούς διαφορά από τους Κυανέρυθρους. Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί πως αμφότεροι οι αντίπαλοι αναμένουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή για την υπόθεση της Ξάνθης και δεν είναι μυστικό ότι θέλουν τον υποβιβασμό της.

Στο ματς, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Η νίκη τους θεωρείται δίκαιη πέρα για πέρα. Ο Μουνιέ στο 42′ και ο Ντάουντα στο 45′ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα τους, αλλά ο Κότνικ είπε «όχι» και τις δύο φορές. Ολα κρίθηκαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Ρόσα έπιασε εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον γκολκίπερ του Πανιωνίου (είχε στον πάγκο του ως υπηρεσιακό τεχνικό τον Δημήτρη Κοροπούλη μετά το επεισοδιακό διαζύγιο με τον Νίκι Παπαβασιλείου) για το 1-0 στο 53′. Ντάλσιο και Ντάουντα έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό (64′ και 65′) και δέκα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου στον Ρόσα. Εγινε χρήση του VAR, ωστόσο ο διαιτητής Φωτιάδης πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Μέχρι να λήξει ο αγώνας επικράτησαν δύναμη και πάθος, με δεδομένο ότι οι δύο αντίπαλοι κυνήγησαν το αποτέλεσμα που ζητούσαν. Ο Κόρμπος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις. Και ο Παναιτωλικός γιόρτασε μια σπουδαία επιτυχία που του επιτρέπει να βλέπει αισιόδοξα το μέλλον.

«Ξέραμε ότι θα βρούμε απέναντί μας μια ομάδα που θα αμυνθεί με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα και θα θέλει να πάει το παιχνίδι στις μονομαχίες και τις αντεπιθέσεις. Είχαμε απίστευτη νευρικότητα στο πρώτο ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά είχαμε καλές φάσεις για να ανοίξουμε το σκορ. Τα καταφέραμε στη συνέχεια», είπε ο Μάκης Χάβος για τον Παναιτωλικό.

Παναιτωλικός: Κνετ, Μαρσιάλ, Μάλης, Μάρτιν, Ντάλσιο, Μουνιέ (90’+3′ Μπαΐροβιτς), Αλβάρες (83′ Ταχάρ), Ρόσα (86′ Ντουάρτε), Ντάουντα, Λιάβας, Ντίας.

Πανιώνιος: Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης (63′ Παπανικολάου), Κόρμπος, Τσιλούλης (83′ Ρέτσος), Ρέντζας, Γρίβας (56′ Καμαρά), Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι.