«Δεν αρκεί να θυμώνουμε. Δεν φτάνει να γκρινιάζουμε. Δεν αρκεί να εκδηλώνουμε την πικρία μας για την πορεία που ανακόπηκε με τις πιο ανήθικες μεθόδους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους συντρόφους του στο Τάε Κβον Ντο. Μπα; Είναι ανήθικες μέθοδοι οι εκλογές, πρόεδρε; Γιατί, αν δεν με απατά η μνήμη μου, εσείς ο ίδιος τις προκηρύξατε μετά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, επειδή έχετε, λέγατε, δημοκρατικές ευαισθησίες.

Αυταπάτη

«Δεν ξέρω» ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γιατί ο Βαρουφάκης  «επέκτεινε μόνος του για ένα 6μηνο το μνημόνιο». «Πιέστηκε; Θεώρησε ότι έπαιρνε έτσι μια ανάσα; Προετοιμαστείτε, τους έλεγα. Θα δεχτούμε πίεση από τους Ευρωπαίους. Οταν λες «θα καταργήσω τα μνημόνια» πρέπει να έχεις και ένα σχέδιο». Να, λοιπόν, το μοναδικό πράγμα που συνεχίζει να ενώνει Τσίπρα και Λαφαζάνη: Η αυταπάτη τους πως για όλα έφταιγε μόνο ο Βαρουφάκης, όχι εκείνοι.

Ξεδόντιασμα

«Εχει ξεδοντιαστεί ο νόμος που φέρει το όνομά μου» είπε η Λούκα Κατσέλη. Θα παραβλέψω πως είναι η τρίτη φορά που επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη ατάκα από τον Σεπτέμβριο του 2019. Εξάλλου, αυτό που έχει σημασία είναι ότι εκείνη δεν έχει καταλάβει πως εκτός από τον νόμο που πήρε το όνομά της έχει ξεδοντιαστεί κι η πολιτική σχολή σκέψης που προσπάθησε να εκπροσωπήσει. Ευτυχώς για όλους εμάς.

Επιστροφές

Ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε το κόμμα του ότι «ακόμη δεν έχουμε πετύχει τον στόχο για επιστροφές, αλλά θα το κάνουμε, θα έχουμε 200 επιστροφές την εβδομάδα». Μάλιστα, φαντάζομαι, έχει συνεννοηθεί με τους εταίρους που ετοιμάζουν τη νέα πολιτική ασύλου της ΕΕ. Κι έχει μιλήσει με τους Τούρκους. Το λέω γιατί οι επιστροφές δεν είναι μια απλή επιχειρησιακή υπόθεση, είναι πρωτίστως πολιτική. Αλλά αυτό – εικάζω – το έμαθαν στην κυβέρνηση, έστω και με επτάμηνη καθυστέρηση.