Με μονόδρομο μοιάζει η επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ (και) για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ουσιαστικά ποντάρει τη φήμη του που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τους 22 βαθμούς διαφοράς που έχει η Λίβερπουλ από τους Πολίτες στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και το παρελθόν του, αφού αντίπαλος είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η αμφισβήτηση δεν κάνει διακρίσεις, όταν μάλιστα η ομάδα πληρώνει τον Καταλανό με 17,5 εκατ. ευρώ ετησίως για να φέρει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Στην προαναγγελία του αγώνα πολλοί θα θυμηθούν τις περίφημες νίκες του Πεπ επί της Βασίλισσας στα χρόνια της κυριαρχίας της Μπάρτσα. Οι καιροί όμως άλλαξαν και ο Ζιντάν, που τόσο έχουν υποτιμηθεί οι ικανότητές του στο κοουτσάρισμα παρά τα τρία Τσάμπιονς Λιγκ που έχει κατακτήσει, είναι έτοιμος να αποκαθηλώσει το νούμερο ένα των πάγκων.

Την Τρίτη η Λίβερπουλ ανοίγει την αυλαία στη φάση των «16» επιστρέφοντας εκεί που στέφθηκε πέρυσι την 1η Ιουνίου για έκτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης: στο Γουάντα Μετροπολιτάνο, την έδρα της σκληροτράχηλης Ατλέτικο.

Ξεκούραστη από τις δεκαήμερες διακοπές και δυνάμει πρωταθλήτρια Αγγλίας ξανά ύστερα από 30 χρόνια οι Κόκκινοι θα παίξουν για τη φήμη τους η οποία έχει εκτοξευτεί την τελευταία διετία.

Τι ετοιμάζει ο Χάαλαντ;

Την ίδια ημέρα η Παρί Σεν Ζερμέν παίζει στο Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπορούσια και τον Ερλινγκ Χάαλαντ ή Χόλαντ όπως τον προφέρουν οι συμπατριώτες του Νορβηγοί. Τον επιθετικό-παγοθραυστικό τον οποίον απέκτησαν οι Βεστφαλοί στην τελευταία μεταγραφική περίοδο από τη Ζάλτσμπουργκ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πέτυχε οκτώ γκολ.

Στην πιθανότατα τελευταία τους σεζόν στην Παρί, ο Εμπαπέ με τον Νεϊμάρ αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των πιθανοτήτων που έχουν οι Παριζιάνοι για να σηκώσουν για πρώτη φορά το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τούχελ έχει χάσει βέβαια τον έλεγχο με τις δύο βεντέτες αλλά στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα θυμάται τον έντονο διαπληκτισμό του με τον Εμπαπέ ή τα πάρτι του Νεϊμάρ αν το τρόπαιο έρθει στο Στάδιο των Πριγκίπων.