– Συνέδριο Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας: Η αποτύπωση της εικόνας του εμπορίου καθιστά επιτακτική την προετοιμασία και ενημέρωση του εμπορικού κόσμου για τις σημαντικές αλλαγές στο εμπόριο παγκοσμίως. Για τον σκοπό αυτόν η ΕΣΕΕ διοργανώνει το διεθνές συνέδριο «Future of Retail» στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τη «γέφυρα» με το μέλλον του εμπορίου και να εξοπλίσει τον έλληνα έμπορο και με την απαραίτητη γνώση για τις νέες τεχνολογίες που στο άμεσο μέλλον θα επηρεάσουν τη λειτουργία της επιχείρησής του.

– 2ND WORLD SHIPPING LAW FORUM (WSLF): Η Palladian Conferences διοργανώνει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Αθήνα το 2ND WORLD SHIPPING LAW FORUM (WSLF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Στο συνέδριο επαγγελματίες του κλάδου θα συνεξετάσουν και θα συζητήσουν τις περιβαλλοντικές και τεχνολογικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στο προσεχές διάστημα η ναυτιλιακή βιομηχανία, προκειμένου να ανταποκριθεί στο νέο ρυθμιστικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αυτά τα ζητήματα να αντιμετωπιστούν βάσει νομοθεσίας και κανονισμών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των χορηγών εταιρειών HFW και του MTI Network.

– Επιχειρηματική αποστολή σε Μαλαισία και Φιλιππίνες: Ο ΣΕΒ, ο ΣΕΒΕ και το Enteprise Greece, με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών, του ΕΒΕΑ, του ΠΣΕ και του ΣΕΚ, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στη Μαλαισία (Κουάλα Λουμπούρ) και τις Φιλιππίνες (Μανίλα) από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020. Την αποστολή θα συνοδεύσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τα επιχειρηματικά fora και οι Β2Β συναντήσεις θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τα Ιταλικά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια των δύο χωρών. Στην αποστολή θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΕΒ (Βίκυ Μακρυγιάννη, τηλ. 211-5006.121, email: vmakrigianni@sev.org.gr).

– HANNOVER MESSE2020: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την Παγκόσμια Βιομηχανική Εκθεση HANNOVER MESSE, τη μεγαλύτερη και πληρέστερη του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί 20-24 Απριλίου 2020 στο Αννόβερο. Κύριο θέμα της 73ης διοργάνωσης της HANNOVER MESSE είναι ο βιομηχανικός μετασχηματισμός (Industrial Transformation). Καθώς η Βιομηχανία 4.0 (Industry4.0) οδηγεί στη σύγκλιση της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, η Deutsche Messe AG, διοργανωτής της έκθεσης, σε στενή συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας, ενσωματώνει τα θέματα intralogistics, που καλύπτονται από τη CeMAT στη HANNOVER MESSE, έτσι ώστε τα logistics να αποτελούν πυλώνα της νέας μορφής. Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση που επιθυμεί να προμηθευτεί κάρτες εισόδου και να επωφεληθεί από τις προνομιακές τιμές που ισχύουν κατά την προπώληση μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο της Deutsche Messe AG στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο τηλ. 210-6419.019, ή να επισκεφθεί την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-chamber.gr.