Ενιαία φωνή και εκπροσώπηση στις ξένες αγορές και στους διεθνείς οργανισμούς αποκτά για πρώτη φορά η Ελλάδα στα ζητήματα της προώθησης και της προάσπισης του εθνικού προϊόντος της φέτας.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, συγκροτείται η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας. Κατόπιν πρωτοβουλιών του ιδίου, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και των βιομηχανιών έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και κατέληξαν σε συμφωνία επιλύοντας ένα κρίσιμο ζήτημα που ταλάνιζε τον κλάδο επί σειρά πολλών ετών.

Με παρότρυνση του Βορίδη υπήρξε σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων και συμφωνήθηκε από κοινού να συσταθεί ένα ενιαίο καταστατικό με το οποίο επιλύονται όλα τα ζητήματα που έθεταν, μέχρι σήμερα, προσκόμματα στη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας.

Περαιτέρω, συμφωνήθηκε η κατάθεση κοινού φακέλου για τη σύσταση και αναγνώριση της οργάνωσης, η απόσυρση κάθε σχετικού φακέλου που έχει κατατεθεί σε πρότερο χρόνο και εκκρεμεί, καθώς επίσης και η παραίτηση όσων εκ των υπογραφόντων έχουν ασκήσει ένδικα μέσα.

Σύμφωνα με το καταστατικό, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας απαρτίζεται από την Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Τυροπαραγωγών Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), την Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-Υποπροϊόντων Τυριού Φέτας ΠΟΠ (ΟΔΙΠΑΦ) και από τον Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Προβατοτρόφων Ελλάδας.