Με ψυχραιμία, χωρίς πανικό και με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το «αντάρτικο» του Γιώργου Πρίντεζη, του Κώστα Παπανικολάου και του Αντώνη Κόνιαρη…

Την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε η επιστολή που του απέστειλαν οι τρεις εν ενεργεία διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού και στην οποία βάζουν στο τραπέζι την υπόθεση του «ασυμβίβαστου» με την ταυτόχρονη παρουσία του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τόσο της Εθνικής, όσο και του Παναθηναϊκού.

«Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να ενεργήσετε ώστε να προφυλάξετε την ακεραιότητα των θεσμών, που ενυπάρχουν στην εθνική ομάδα, διαμορφώνοντας νέες συνθήκες, που θα αλλάξουν άρδην το νέο σκηνικό που έχει προσφάτως διαμορφωθεί, γιατί τότε μόνο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε σε αυτό που τόσο αγαπάμε, στο να αγωνιζόμαστε με το Εθνόσημο στο στήθος. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή μας στην Εθνική καθίσταται απαγορευτική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμείτε ούτε και εσείς», τονίζουν οι τρεις παίκτες στον επίλογο της επιστολής τους.

«Θα το λύσουμε
με ψυχραιμία»

«Δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος σοβαρής ανησυχίας» τόνισε χθες στα «ΝΕΑ». Και εξήγησε: «Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά των οποίων το ήθος είναι άμεμπτο, θα αναθεωρήσουν την άποψή τους και θα δώσουν το "παρών" το καλοκαίρι στην εθνική ομάδα. Τουλάχιστον από την πλευρά μου θα επιδιώξω να συναντηθώ μαζί τους και να λύσουμε το πρόβλημα με ψυχραιμία, με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται πάντοτε υπεράνω όλων».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εκτιμά ότι η πρωτοβουλία δεν ανήκει στους παίκτες. «Δεν έχουν γράψει οι ίδιοι την επιστολή και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα, ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν».

Παράλληλα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν δέχεται ότι υπάρχει κώλυμα στην απασχόληση του Ρικ Πιτίνο. «Συμφωνήσαμε με τον καλύτερο δυνατό προπονητή ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επειδή λέγονται πολλά γύρω από αυτή την υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω ότι το 2008 ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική, επειδή από τον Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Εφυγε διότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας και καταφύγαμε στη λύση του Γιόνας Καζλάουσκας».

Και καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΟΚ: «Κανείς δεν πρέπει να βάζει λάδι στη φωτιά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας το ντέρμπι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Ας κατέβουν οι τόνοι ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται μόνο ο αγώνας και τίποτε άλλο».

Η φωτογραφία

Την ίδια στιγμή, πάντως ,προκλήθηκε αναστάτωση από μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και τραβήχτηκε κατά την επίσκεψη της ομάδας του Παναθηναϊκού στα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων στη Ρόδο. Σε αυτήν εικονίζονται ο Νικ Καλάθης και ο Ιαν Βουγιούκας να κρατούν ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Red Chicken, Αντίο, αντίο, εκεί στην Α2»!

«Photoshop ή όχι, η φωτογραφία δεν αντιπροσωπεύει την τρόπο σκέψης ή τη στάση μας, όπως έχει τεκμηριωθεί πολλαπλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Σεβόμαστε ισάξια όλους τους αντιπάλους μας και καταδικάζουμε οποιαδήποτε πράξη προωθεί τη βία και την εχθρότητα στο άθλημα που αγαπάμε» σχολίασε σε ανάρτησή του ο Βουγιούκας. Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων «Ρόδος Θύρα 13» διευκρινίζει ότι «η φωτογραφία είναι πραγματική, αλλά βγήκε χωρίς να το αντιληφθούν οι παίκτες».