ΠΟΜΙΔΑ: Η Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, ιδρυτικό μέλος της ΠΟΜΙΔΑ, προσκαλεί τα μέλη της και όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων σε Επετειακή Ενημερωτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Αστήρ της Πάτρας, στο πλαίσιο του οικονομικού πολυσυνεδρίου «Forum Ανάπτυξης – 22ο Money Show Πάτρας». Το κεντρικό θέμα είναι «Εξυπνες λύσεις παντού – SMART -Εξυπνες λύσεις και στην Ακίνητη Περιουσία». Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις νέες προοπτικές για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην περιστολή της γραφειοκρατίας και την αυτοματοποίηση διαδικασιών στις συναλλαγές ακινήτων, σε θέματα εμπορικών μισθώσεων και μισθώσεων κατοικιών, στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών, σε φορολογικά, νομικά και κοινωνικά θέματα, όπως η διαχείριση πολυκατοικιών, η υποχρεωτική διαμεσολάβηση στις διαφορές. Τις εργασίες της εκδήλωσης, στην οποία έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι Αρχές, οι βουλευτές και οι φορείς του Νομού Αχαΐας, θα συντονίσει ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI).

Γιορτή Μείωσης Αποβλήτων: Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης καλεί στη Διήμερη Γιορτή Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη μείωση παραγωγής αποβλήτων στην καθημερινότητά μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στη Βίλα Καζούλη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2019 με κοινό σύνθημα: «Αλλαξε τις Συνήθειές σου, Μείωσε τα Απόβλητά σου». Η Ανακύκλωση θα «πρωταγωνιστήσει» σε διαδραστικά θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, ζωγραφική, εργαστήρια κατασκευής χειροποίητων ειδών, εκθέσεις, συναυλία. Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για όλους. Οι διοργανωτές καλούν όσους βρεθούν στον χώρο της γιορτής να μην ξεχάσουν να φέρουν μαζί τους τις χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για δωρεάν επιδιόρθωση, καθώς και μεταλλικές και πλαστικές συσκευασίες.  

Εκθεση «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2019»: Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου διεξάγεται για 6η φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (13.00-20.00), με περίπου 140 σπουδαία κόκκινα κρασιά από 26 ελληνικά και 32 ξένα οινοποιεία. Τα ξένα οινοποιεία (από Αργεντινή, Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία) συμμετέχουν μέσω αντιπροσώπων με σπουδαία κόκκινα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα. Φέτος ξεχωρίζει η συμμετοχή της θρυλικής για την ποιότητα των ερυθρών οίνων της περιοχής του Βόρειου Ροδανού στη Γαλλία, που είναι και η τιμώμενη της φετινής διοργάνωσης – με καλεσμένο τον Γιώργο Λελεκτσόγλου, ιδιοκτήτη της κάβας Compagnie de l’Hermitage. Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μικρές ποσότητες σπάνιων και σπουδαίων οίνων, όπως το Hermitage Louis Chave, το Château Mouton Rothschild, το Château Latour, το Ornellaia και το Cabernet Sauvignon Estrella από την Αργεντινή. Ολοι οι συμμετέχοντες και τα κρασιά τους παρουσιάζονται αναλυτικά στο www.FineRedWines.gr.