Απειλές για επιθέσεις σε πρεσβευτικές κατοικίες στην Αθήνα εκτοξεύει με ανάρτησή του ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον της αναρχικής συλλογικότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, το ίδιο άτομο έδωσε στη δημοσιότητα 85 διευθύνσεις πρεσβευτικών κατοικιών, τις οποίες εν συνεχεία απέσυρε.

Εν τω μεταξύ, χθες το μεσημέρι, μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ενώ πριν αποχωρήσουν έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους. Οπως ανέφεραν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «επέλεξαν να παρέμβουν στο πολιτικό γραφείο της υπουργού απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση».

Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη στον απόηχο μιας ακόμα νύχτας επεισοδίων στα Εξάρχεια ένα από τα πλέον προβεβλημένα μέλη του Ρουβίκωνα. Πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος έπεσε στα χέρια των Αρχών μετά τις συμπλοκές μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Μάλιστα, από τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίσθηκαν δύο άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και ένας των ΜΑΤ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε μια υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα αγνώστων έστησε ενέδρα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και της Ομάδας ΔΙΑΣ, στη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνης, με τις αναταραχές να διαρκούν αρκετή ώρα, ενώ όπως όλα δείχνουν η αρχική επίθεση ήταν προμελετημένη καθώς οι κουκουλοφόροι επέλεξαν για την εκδήλωσή της την ώρα ακριβώς της αλλαγής βάρδιας των ΜΑΤ. Εν συνεχεία, στην περιοχή έσπευσαν επιπλέον δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, προχωρώντας συνολικά σε 18 προσαγωγές.