FORD PUMA

Αρχές του 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το νέο Ford Puma. Το νέο μοντέλο, το οποίο κρατάει από το παρελθόν μόνο το όνομα, πλασάρεται με τον πιο έξυπνο τρόπο στην κατηγορία των μικρών crossovers. Το νεοσύστατο Puma είναι ένα από τα οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα λανσάρει το επόμενο διάστημα η Ford στην ευρωπαϊκή αγορά, είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε με υβριδικό σύνολο. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται – μεταξύ άλλων – και σε υβριδική εκδοχή. Εκτός από το εντυπωσιακό αμάξωμα, θα προσφέρει έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών, με μέγιστη χωρητικότητα 456 λίτρα, τεχνολογίες και συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης και καθίσματα με οσφυϊκό μασάζ.

FIAT 500X SPORT

To Fiat 500X αποκτά πιο αθλητικό χαρακτήρα χάρη στην έκδοση Sport που από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις έχει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά. Το SUV της ιταλικής φίρμας, εκτός από την αθλητική του εμφάνιση, προσφέρεται με τον νέο βενζινοκινητήρα 1.3 Turbo FireFly, απόδοσης 150 ίππων και 270 Nm ροπής. Οπως αναφέρει και η ιταλική φίρμα, το 500Χ Sport αποτελεί την κορυφαία έκφραση της σειράς. Στα στοιχεία που το διαφοροποιούν είναι η νέα ανάρτηση, η χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, η νέα ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης, οι τροχοί ελαφρού κράματος 19 ιντσών, κ.ά. Ειδικότερα για την ανάρτηση, μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 13 χιλιοστά σε σχέση με τις εκδόσεις Urban και Cross, ώστε να προσδώσει πιο σπορ οδική συμπεριφορά. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα στην ελληνική αγορά.

Volvo XC40 Recharge

Η Volvo, λίγο προτού πέσει η αυλαία της δεκαετίας που διανύουμε, αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, το Volvo XC40 Recharge. Το νέο μοντέλο που πατάει στο XC40 είναι το πρώτο μέλος μιας νέας οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας. Θα κινείται μόνο ηλεκτρικά, με την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα να αγγίζει τους 408 ίππους! Η αυτονομία του θα φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, ενώ σε επιδόσεις η επιτάχυνση θα είναι από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τη σουηδική φίρμα, η μπαταρία 75 KWh φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε 40 λεπτά με το σύστημα γρήγορης φόρτισης. Η σουηδική φίρμα θέλει έως το 2025 οι μισές πωλήσεις της να προέρχονται από την ηλεκτροκίνητη γκάμα της.

Seat Mii Electric

Το Seat Mii Electric ανήκει στη νέα γενιά μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα μπορούν να καλύπτουν με την αυτονομία τους σε ρεύμα τις αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις. Είναι από τα πρώτα ηλεκτρικά της ισπανικής φίρμας, με το γνώριμο σχεδιαστικό λουκ που έχουμε γνωρίσει. Θα προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα 83 ίππων, ενώ η αυτονομία των 260 χιλιομέτρων εξασφαλίζει άφθονες αστικές μετακινήσεις για αρκετές ημέρες. Τα πρώτα μοντέλα θα τα δούμε στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2020, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το κόστος αγοράς τους.

MAZDA MX-30

Το MX-30 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό που θα δούμε να λανσάρεται την επόμενη δεκαετία στην αγορά. Το εντυπωσιακό σε εμφάνιση μοντέλο  πατάει στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossovers και βασίζεται στην πλατφόρμα e-SKYACTIV. Προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα που η ισχύς του παρέχεται από μια μπαταρία 35,5 kWh. Το ιαπωνικό μοντέλο θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων ύστερα από μία πλήρη φόρτιση. Το νέο μοντέλο θα είναι «θωρακισμένο» σε όλα τα επίπεδα ασφάλειας με συστήματα υποβοήθησης που εισάγουν το MX-30 στην αυτόνομη οδήγηση. Για παράδειγμα, θα προσφέρει το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το Smart Brake Support, το Turn-Across Traffic (ανίχνευση διερχόμενης κυκλοφορίας και επικείμενης σύγκρουσης).