KIA X-CEED

Το νέο μοντέλο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των κόμπακτ SUV με όπλα το ποιοτικό εσωτερικό του, την τεχνολογική αρτιότητά του και τις επιδόσεις εντός και εκτός ασφάλτου. Προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά με τις τιμές να ξεκινούν από τα 20.590 ευρώ. Το εσωτερικό του είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, το σύστημα πολυμέσων διαθέτει μια οθόνη οκτώ ιντσών και παρέχει όλες τις πληροφορίες που θέλει ο οδηγός (υπάρχει και οθόνη των 10,25 ιντσών στις πιο πλούσιες εκδόσεις) με τις εφαρμογές Android Auto, Apple CarPlay. Είναι άνετο για πέντε επιβάτες, ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι στα 426 λίτρα. Προσφέρεται με δύο υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Τον 1.0 T-GDi (120 ίππων) και τον 1.4 T-GDi (140 ίππων) οι οποίοι συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο ισχυρότερος προσφέρεται και με αυτόματο DCT 7 σχέσεων.

ΗΥUNDAI i10

Το μικρό μοντελάκι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ενώ από σήμερα οι επισκέπτες της έκθεσης αυτοκινήτου Αυτοκίνηση 2019 θα μπορούν να το γνωρίσουν και από κοντά. Είναι η τρίτη γενιά του, που πλέον διασφαλίζει στους επιβάτες μεγαλύτερους χώρους, είναι πιο όμορφο σχεδιαστικά, πλουσιότερο τεχνολογικά και με μοτέρ που φροντίζουν την τσέπη του οδηγού. Το i10 διαθέτει για την ενημέρωση του οδηγού μια οθόνη αφής οκτώ ιντσών με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στα θετικά σημειώστε και την ασύρματη φόρτιση που προσφέρει στους οδηγούς για την μπαταρία του smartphone τους. Το i10 προσφέρεται με δύο κινητήρες: ένα τρικύλινδρο MPi 1 λίτρου με 67 ίππους και έναν MPi 1,2 λίτρου με 84 ίππους.

HYUNDAI KONA ELECTRIC

Δύο νέα μοντέλα, που «εξηλεκτρίζουν» δυναμικά την κορεατική φίρμα, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά το 2020. Συγκεκριμένα, το καινούργιο Kona Hybrid θα φέρει προηγμένη υβριδική τεχνολογία, με την προσφερόμενη ισχύ να είναι στους 141 ίππους, ενώ οι οδηγοί θα απολαμβάνουν και τα συστήματα υποστήριξής του, που ανεβάζουν τον πήχη της ημιαυτόνομης οδήγησης. Επίσης, το πρώτο ηλεκτρικό κόμπακτ SUV, το Kona Εlectric, που παρουσιάζεται στην Αυτοκίνηση 2019, θα ενισχύσει την γκάμα της φίρμας στο εγγύς μέλλον.

CITRO¨EN

Πολλά μοντέλα αναμένονται από τη Citroën το 2020 και για δύο χρόνια. Η γαλλική φίρμα αναμένεται, σύμφωνα με τα στελέχη της, να «εξηλεκτρίσει» τα περισσότερα μοντέλα της, ενώ μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει και τρία σεντάν. Μεταξύ αυτών και το C6, η λιμουζίνα της φίρμας, που θα προάγει την πολυτέλεια και την τεχνολογία σε πολύ υψηλό επίπεδο. Επίσης, ο όμιλος PSA Group έχει ήδη αποφασίσει την επιστροφή του C4 στη σεντάν εκδοχή του – αφού στην γκάμα υπάρχει το επιτυχημένο εμπορικά C4 Cactus – σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή, με απώτερο στόχο να τεθεί απέναντι από το VW ID.3.

DS 3 Crossback E-Tense

Την ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 Crossback αναμένεται να τη δούμε και στην ελληνική αγορά προσεχώς. Το ηλεκτρικό γαλλικό αυτοκίνητο, εκτός από την πολυτελή του εμφάνιση και τα συστήματα ψυχαγωγίας και υποβοήθησης, κινείται αμιγώς από ηλεκτροκινητήρα που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 136 ίππους. Η ενέργειά του παρέχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 50 kW, που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Επίσης, το DS 3 Crossback E-Tense διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, ενώ για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας χρειάζονται περίπου 5 ώρες ή σε μισή ώρα το 80% μέσω ταχυφορτιστή. Η αυτονομία του ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα.