Εισιτήρια ελπίδας για τον μόλις 18 μηνών Παναγιώτη-Ραφαήλ και για την 8χρονη Αλεξία, τα δύο παιδιά που έχουν συγκινήσει το πανελλήνιο εξαιτίας της μάχης που δίνουν για τη ζωή τους, εξασφάλισε η ευαισθητοποίηση των πολιτών συγκεντρώνοντας και στις δύο περιπτώσεις υπέρογκα ποσά ώστε να υποβληθούν σε εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό.

Στο Αμβούργο, όπου έχει έδρα κέντρο αποκατάστασης για παιδιά, θα παραμείνει η μικρή Αλεξία για τουλάχιστον έξι μήνες δίνοντας καθημερινά έναν αγώνα για τη βελτίωση της κατάστασής της.  Υπενθυμίζεται ότι το μικρό κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα το Πάσχα.

Εκτοτε, το κοριτσάκι παρέμενε νοσηλευμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», χωρίς όμως σημάδια βελτίωσης. Και παρότι το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο είχε δώσει το «πράσινο φως» ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία της σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, οι γονείς της απηύθυναν έκκληση ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 90.000 ευρώ για τη νοσηλεία της στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, σύντομα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία αναχώρησης του Παναγιώτη-Ραφαήλ για τη Βοστώνη, ώστε να λάβει την πανάκριβη γονιδιακή θεραπεία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις MDA αναφέρει ότι τον αγώνα της οικογένειας του 18 μηνών παιδιού στήριξαν περισσότεροι από 100.000 δωρητές, συγκεντρώνοντας «το ελάχιστο απαραίτητο ποσό των 3.033.000,00 ευρώ».